avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare ITM

inteleg ca ITM -ul refuza inregistrarea actelor aditionale la CIM avand ca obiect formarea profesionala a salariatului si avertismentele scrise.
care este sanctiunea neinregistrarii acestor documente?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 3 Noiembrie 2008
avand in vedere ca articolul citat mai sus spune ca se inregistreaza documentele privind executarea CIM, in trecut inregistrand si acte aditionale privind formarea profesionala, eu as interpreta ca este obligatia angajatorului sa inregistreze
Insa, mai putina birocratie nu are cum sa fie de rau...
va multumesc!
Care ar fi in acceptiunea dvs actele privind executarea CIM? :)

Actele aditionale se inregistreaza numai daca contin modificari la c.i.m.. Potrivit Codului muncii, modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente: durata contractului; locul muncii; felul muncii; condiţiile de muncă; salariul; timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Actele aditionale care cuprind clauze de formare profesionala nu se inregistreaza la ITM, intrucat ele nu produc nicio modificare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele aditionale pentru formare profesionala se inregistreaza sau nu la itm? michou michou Am mers azi la itm sa inregistrez actele aditionale privind formarea profesioanla( curs intern in cadrul firmei pentru limba straina). La itm nu au vrut sa ... (vezi toată discuția)
Formare profesioanala Vioreld Vioreld stie careva daca actele aditionale de formare profesionala (cand angajatorul suporta cheltuielile si in caz de demisie a salariatului acesta sa dea banii ... (vezi toată discuția)
Obligatia de inregistrare la itm a actelor aditionale privind formarea profesionala klewos klewos Am găsit pe forum discuţii în care se afirma fie că ITM Bucureşti nu înregistrează actele adiţionale pentru formarea profesională pe motiv că acestea ... (vezi toată discuția)