avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... asigurare deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

asigurare deces

am un credit, la acordare credit s-a retinut o suma asigurare deces ,dupa achitarea creditului suma respectiva+ dobinda nu ar trebuii sa mi se restituie?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 12:37, 27 Iunie 2010
asigurarea se plateste, de regula, in beneficiul societatii de creditare. Daca conditiile de incetare a contractului prevad un termen egal cu al contractului de imprumut tot in favoarea bancii nu va mai revine dvs. nimic. Daca nu exista o astfel de conditie puteti sa solicitati cesiunea contractului...
nu, contractele de asigurare sunt contracte aleatorii si dvs. ati platit pentru un posibil eveniment ( in cazul de fata, cel de deces, cand asiguratorul ar fi achitat diferenta de imprumut ramasa de plata, banca incetand orice urmarire a mostenitorilor in recuperarea datoriei).
Asiguratorul plateste doar in cazul asigurarilorde persoane: cele de viata si pensii, potrivit clauzelor contractuale si celor rezultate din asigurarile RCA, atunci cand se instraineaza vehicululul si vechiul posesor nu a produs accidente in urma carora asiguratorul sa fi despagubit tertele persoane prejudiciate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata geogel.iordan geogel.iordan Buna seara. Tatal meu are un credit pe o perioada de 10ani din care a platit pana acum 4ani si 7luni, acum este grav bolnav, ce se intampla in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Plata dauna asigurari intarziata DenisaJianu DenisaJianu Ce este de facut daca au trecut doua luni de cand ASTRA trebuia sa imi plateasca daunele, iar acest lucru nu se intampla. Am sunat la call center, dar doamna ... (vezi toată discuția)