avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare firma-impozit forfetar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare firma-impozit forfetar

Buna ziua.In 2007 mi'am deschis o firma,care a figurat ca inactiva de la inceput (eram student la acea vreme si aveam anumite beneficii),firma nu a fost niciodata activa.In tot acest timp nu am mai depus nicio declaratie nicaieri(ANAF,ORCR) si acum am primit o citatie de chemare in judecata de catre Oficiul Registrul Comertului de chemare in judecata pt ca nu am depus in tot acest timp nicio situatie financiara si ca imi vor dizolva firma.Imi mentioneaza ca daca depun declaratie cu situatiile financiare pana la dezbaterea fondului actiunea lor ramane fara obiect.Acum nu stiu ce sa fac.Daca depun declaratie am inteles ca sunt pasibil de a plati impozitul forfetar desi firma a fost inactiva tot timpul,nu a fost niciodata activa.Daca o las sa se dizolve nu stiu ce se intampla?Nu as vrea sa am probleme cu cazierul fiscal.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gheorghiu.a , utilizator 11:39, 28 Iunie 2010
Situatia dvs este discutabila.
Depinde in mare masura ce bunuri aveti pe firma, ce cuantum are capitalul social si daca sunteti unic asociat.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Unic ascociat,niciun bun pe firma si capital social 200 ron.Multumesc pt raspuns!
lasati-o sa se dizolve
In primul rand societatea comerciala are obligatia de a-si indeplini toate obligatiile din punct de vedere fiscal, chiar daca desfasoara sau nu desfasoara vreo activitate. Astfel trebuia sa depuneti toate declaratiile necesare la administratia finantelor publice cu 0 si situatiile financiare anuale.
Nedepunerea situatiilor financiare anuale la registrul comertului in termenul prevazut de lege constituie motiv de dizolvare judiciara conform art. 237 alin.1 lit.b din Legea nr.31/1990. Deci ONRC are dreptul conferit de lege sa ceara dizolvarea societatii dumneavoastre pentru ca nu ati depus situatia financiara.
Conform ordonantei ce urgenta ce reglementeaza impozitul minim sunt exceptate de la plata impozitului minim societatile care si-au suspendat activitatea.
Astfel eu va sfatuiesc sa depuneti situatiile financiare la registrul comertului din 2007 si pana acum, sa depuneti declaratii la finantele publice si sa platiti impozitul minim, sa faceti dovada la tribunal ca v-ati indeplinit obligatiile fiscale si financiare si apoi sa dizolvati si lichidati firma voluntar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)
Actualizare date administrator simircea simircea Stimati Domni, Sunt administrator si asociat unic la un SRL din 1994 declarat pe o perioada nelimitata - in conditiile in care nu a intervenit nicio ... (vezi toată discuția)
Srl fara activitate PARTNERS CONSULTIG SRL PARTNERS CONSULTIG SRL Buna ziua, Am un SRL deschis din 2007 pe care nu am desfasurat nici un fel de activitate. Am depus declaratii in zero si declaratii pe proprie raspundere in ... (vezi toată discuția)