avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire mostenire

de curand a murit verisorul mamei mele. singurele rude in viata sunt verisorii decedatului, adica : din partea tatalui2 verisori, iar din partea mamei 4 verisori. in acest caz cum se imparte mostenirea: in 6 parti egale pentru fiecare verisor sau se imparte in jumatate, 1/2 pentru rudele din partea tatalui, care in acest fel primesc 1/4 fiecare si 1/2 pentru rudele din partea mamei, care in acest fel primesc 1/8 din mostenire? (varianta a doua ne-a fost sugerata de catre un verisor, si am vrea sa verificam daca este asa)
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:10, 28 Iunie 2010
COLATERALI ORDINARI. Clasa a patra de mostenitori legali este formata din colateralii ordinari, adica rudele colaterale ale defunctului care nu sunt frati sau surori ori descendenti ai acestora, adica unchi, matusi, veri primari si fratii sau
surorile bunicilor defunctului. Ei vor culege intreaga mostenire daca sunt singuri, iar daca vin in concurs cu sotul supravietuitor al defunctului se va stabili mai intai cota acestuia de 3/4 si abia apoi vor imparti ceea ce a mai ramas.
la mostenirea acestui var, vor veni rudele acestuia de pana la gradul al IV lea inclusiv.
daca mostenitorii se inteleg mergeti la un BNP si dezbateti acolo succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mircea1962 Mircea1962 Cum se determină moștenitorii dacă decedatul nu are rude de gradul I în viață? (vezi toată discuția)