avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Risc sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Risc sau nu?

Buna ziua
Am si eu o intrebare.Am trecut examenele in vederea obtinerii permisului de conducere si acum trebuie sa astept o saptamana sa imi soseasca carnetul acasa prin posta,daca conduc in acest timp la ce riscuri ma supun???
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:59, 28 Iunie 2010
r.gabi a scris:

Chiar daca aceasta situatie nu este trecuta in mod expres in lege,ea este considerata infractiune.

E dreptul dumneavoastra sa o considerati ce doriti, puteti sa o considerati chiar si crima cu premeditare, insa odata declarat admis la examen candidatului ii este atribuit dreptul de a conduce autovehicole.

r.gabi a scris:

Cu privire la acest aspect sunt de acord cu dvs,dar exista posibilitatea sa nu se gaseasca nici macar operat in calculator

Evident ca nu se gaseste operat in calculator imediat dupa sustinerea examenului. Aici pot aparea neplaceri, intrucat daca este depistat in trafic si in baza de date nu rezulta a poseda dreptul de a conduce autovehicole i se va intocmi dosar penal, insa va fi aplicat art.10 litera a. din Codul de Procedura Penala.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa conduca pana nu are permisul in mana.
Daca ati fost declarat admis la examen, fapta de a conduce inainte de a primi permisul constituie contraventie
Parerea mea este ca dreptul de a conduce opereaza din momentul in care ati fost declarat admis. Dar, avand in vedere birocratia existenta este posibil ca la o verificare a organului de politie sa figurati fara permis de conducere. De asemenea poate ca politistul care va opreste in trafic nu intelege faptul ca dvs ati promovat examenul dar nu vi s-a eliberat permisul.
In conditii aratate cel mai prudent este sa va abtineti de la conducerea unui autovehicul pana cand nu aveti permisul in mana.
abcdeadi a scris:

Parerea mea este ca dreptul de a conduce autovehicole naste imediat dupa declararea candidatului admis la examen.

De acord. Aici ar trebui corectata un pic legea,
Existenta sau nu in forma fizica a carnetului nu ar trebui sa efecteze un drept obtinut corect.
si eu mi-am luat permisul de curand, acum cateva luni de fapt, dar la mine ( in iasi) se elibereaza o adeverinta cu care poti circula 15 zile( atat este valabila) pana iti vine permisul ( la mine a ajuns in 3 zile,

adeverinta se elibereaza la sediul unde ai depus si dosarul pt scoala, si ai dat sala. si se elibereaza in aceeasi zi maxim ziua urmatoare promovarii traseului.

agentul cu care am dat proba la traseu mi-a spus sa merg sa-mi ridic adeverinta.
mergi si te intereseaza

Alte discuții în legătură

Poti sa conduci imediat dupa ce ai fost examinat si declarat "admis" ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca poate cineva, as ruga sa-mi raspunda: O nepoata de-a mea a fost examinata auto azi si declarata \"admisa\" si i s-a spus ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis! nixon19 nixon19 Buna ziua, Ieri, 28.01.2011 am sustinut examenul practic de conducere categoria B si am fost declarat ADMIS. Examinatorul mi-a spus ca permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis. cum să mă comport optim în caz că sunt oprit de poliție și cum mă pot apăra? ContTemporar ContTemporar Salut tuturor, Sunt student in strainatate si am picat de 3 ori examenul de traseu. Fiind plecat mult timp din tara, scoala mea de soferi a expirat; mai ... (vezi toată discuția)