Art. 2. Fiecare parte contractant aisi asuma obligatia de a incheia la cererea expresa a celeilalte parti, un contract de schimb.
Art. 3 Cererea expresa prevazuta la art. 2 alin. 1 se poate formula prin intermendiul unei notificari...
Acesta este contexul in care doream sa stiu daca notificarea se poate face oral sau se poate face doar in scris.
Urmare a rapunsului anterior rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu ca notificarea sa se face prin executor sau chemare in judecata.
codul civil prevede asta pentru punere in intarziere...adica dupa acesta notificare legala poti calcula dobanzi, penalitati.....
pentru contracte nu trebuie sa fie prin executor/chemare in judecata...dar in scris...obligatoriu, pentru ca ai acolo undeva...expres...care dupa mine juridic inseamna scris...pentru ca altfel nu poti dovedi ca s-a facut notificarea....
Notificarea este un act care produce consecinte juridice. Daca e facuta la telefon, cum dovedesti existenta ei?
Notificarea o puteti face (in cazul in care nu este precizat in contract modul de notificare) prin orice modalitate care poate fi dovedita. De exemplu: mail, fax, confirmare primire. Cel din urma mod este extins in practica. De altfel si executorul judecatoresc face notificari tot... trimitand o recomandata cu confirmare de primire.
Dar daca faceti notificarea... telefonic sa spunem, cum o demonstrati? Cum faceti proba, in cazul in care partea adversa nu-si indeplineste obligatia, ca a fost instiintata? Ca i s-a cerut, in cazul de fata?
Va recomand confirmarea si pastrati recipisa care atesta primirea. Puteti trimite si un mail, in final precizati si ca acesta va fi urmat de recomandata.
Partile au fost impreuna, la un moment dat - recent, la un notar pentru a verifica daca se poate face schimbul si care sunt actele necesare.
Nu se poate considera ca si consecinta a cererii orale efectuate si astfel sa nu mai fie necesara notificarea ?