Buna,
Vreau sa intentez o actiune impotriva unei persoane avand ca scop anularea unui antecontract in baza careia eu am platit o suma de bani iar promitentul vanzator nu sa prezentat la notar la data X precum am specificat in acel antecontract pt finalizarea documentelor.
Am incercat rezolvarea pe cale amiabila a litigiului cerandu-mi banii inapoi si anularea antecontractului pe motiv ca a trecut termenul limita, insa acesta refuza comunicarea.
Intrebare:
1. In cazul meu, desi am incercat pe cale amiabila, sunt obligat la conciliere directa? Daca da, care articol reglementeaza acest lucru?
Am inteles insa cum se face Art. 1079 ''Daca obligatia consista in a da sau in a face, debitorul se va pune in intirziere prin o notificare ce i se va face prin tribunalul domiciliului'' ? Cum se procedeaza?
Mai mult decat atat art. 1079 indice 2 ''cind s-a contractat expres ca debitorul va fi in intirziere la implinirea termenului, fara a fi necesitatea de notificare;'' nu se considera ca notificare de punere in intarziere ? Intrucat in antecontract se specifica '' promitentul vanzator se va prezenta cu toate documentele necesare in fata notarului pt a incheia contractul autentic de v-c....''
Va rog sa ma sustineti cu eventuale sfaturi :worthy:
Pentru a introduce actiunea in rezolutiune a ante-contractului de vanzare cumparare este necesar sa puneti persoana pe care o actionati in intarziere, printr-o notificare pe care o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire. Daca acesta nu se conformeaza notificarii, il puteti actiona in instanta :)
Daca acesta a refuzat primirea notificarii, nu inseamna ca nu s-a facut punerea in intarziere potrivit art. 1079 C.civ. Acum puteti introduce actiunea in rezolutiune a ante-contractului la instanta de la domiciliul paratului.
Dobanda legala
pop sorin
Buna seara
Ma intereseaza din ce data sau din care moment se poate pretinde dobanda legala?
In speta mea am achitat o suma de bani, antecontractul sa ... (vezi toată discuția)