avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notificare

care este diferenta intre o notificare trimisa prin executor judecatoresc si notificarea trimisa prin posta?
Cel mai recent răspuns: Marina Loredana Mihailescu , Avocat 09:25, 17 Februarie 2011
diferenta este de a produce efecte juridice intr-un interval de timp mai scurt sau mai lung. primul tip de notificare poate fi executabila, in vreme ce al doilea tip de notificare poate fi ignorata, chiar daca este transmisa intr-o varianta cu confirmarea primirii.
noi nu solicitam sa ni se achite o suma de bani, ci dorim sa se perfecteze niste acte.
in caz contrar ne vom adresa instantei.
asta solicitam, deci chiar nu vad cum am obtine noi executarea
Notificarea trimisa prin executor judecatoresc ofera garantii mai mari ca va fi luata in seama de catre cei notificati.
Potrivit art 1079 C. civ.
”(1)Dacă obligaţia consistă în a da sau în a face, debitorul se va pune în întârziere prin o notificare ce i se va face prin tribunalul domiciliului său.”

In acest context .... aratat de dvs. in care promitentul cumparator sau vanzator nu intelege sa se prezinte la notar acesta (promitentul cumparator/vanzator) este debitorul obligatiei de a face ceea ce ne conduce la aplicabilitatea textului 1079 c. civ.
In cazul in care procedura de notificare nu se face prin executor judecatoresc notarul public nu va face incheierea de certificare deoarece promitentul vanzator sau cumparator(dupa caz) nu a fost legal citat!






Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Marina Loredana Mihailescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere obligatorie? pop sorin pop sorin Buna, Vreau sa intentez o actiune impotriva unei persoane avand ca scop anularea unui antecontract in baza careia eu am platit o suma de bani iar ... (vezi toată discuția)
Articol de lege Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un articol de lege, care sa precizeze exact procedura de notificare.unde este prevazut faptul ca in urma incheierii unui ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat? cugetatorul cugetatorul Buna ziua. Se doreste vanzarea unei case cu terenul aferent. In fata notarului se constata ca sunt probleme privind intabularea terenului. Se ... (vezi toată discuția)