avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendarea privizorie si cererea de suspendare a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendarea privizorie si cererea de suspendare a executarii silite

Considerati ca in cadrul unei contestatii LA TITLU se poate formula cerere de suspendare provizorie si apoi cerere de suspendare in cadrul acestui gen de contestatie?
Buna seara,

interventie moderator

Rog frumos participantii la aceasta discutie sa foloseasca un "ton" civilizat si sa nu se jigneasca reciproc.
Multumesc anticipat pentru intelegere si colaborare.:)

O seara placuta.
:O
nu parea asa incordata, dar..e aprecierea dvs:)

Persoana vatamata prin executare poate face contestatie la executare in temeiul art. 399 C. Pr. Civ..
De asemenea, are posibilitatea sa ceara instantei sa suspende executarea silita, pana la solutionarea contestatiei la executare sau altei cereri priv. exec. silita - art. 403 al. 1 C. Pr. Civ..
Daca indeplineste conditiile pentru a cere suspendarea provizorie, poate sa o faca in conformitate cu disp. art. 403 al. 4 , care prevad ca : " In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin incheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta".
Suspendarea provizorie isi produce efectele pana la solutionarea cererii de susp. formulata in cadrul contestatiei la executare ( fie impotriva titlului , fie impotriva actelor de executare). Textul de lege nu distinge atunci cand vorbeste de susp. provizorie a executarii, pana la solutionarea cererii de susp. de catre instanta, asa incat si in cazul in care contestatia la executare priveste titlul ce se executa, denumita si contestatie la titlu ( in cond. art. 399 al. 3 - se invoca aparari de fond impotriva titlului care nu e emis de inst. judecatoreasca sau art. 399 al. 1 - sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul/intinderea sau aplicarea titlului) , precum si atunci cand se cere anularea actelor de executare intocmite cu incalcarea dispozitiilor legale, se poate cere suspendarea provizorie. Daca prin actiune se contesta atat titlul ce se executa, cat si actul/actele nelegale, se poate cere suspendarea provizorie. Terta persoana, care formuleaza contestatie in temeiul art. 401 al. 2, poate obtine suspendarea provizorie a executarii.
Pot cere suspendarea provizorie, indiferent de motivele invocate in contestatia la executare, daca indeplinesc cond. prev. de art. 403 al. 4 C. Pr. Civ.
Cine stie, stie!
Va multumesc!:coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)