avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa si salariat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa si salariat

Daca am un pfa si sint angajat cu cm la o societate , de la 1 iulie voi fi impozitat pentru salariile mele primite ( e un venit in plus ) ?
Ce fac imi dau demisia mai repede ?
Neaparat va trebui sa cotizez ci la CAS pe pfa?
Cel mai recent răspuns: giolgau , utilizator 23:08, 22 Iulie 2010
Giolgau, uite cum vad eu treaba, daca esti angajat la firma X, ai pfa si pe pfa incasezi bani tot de la firma X relatia de dependenta este mai mult decat evidenta, te trec astia automat de la activitati independente la activitati dependente.
Daca insa esti angajat la firma X si ca PFA lucrezi cu firma Y mai greu sa fi declarat dependent.
Daca esti declarat dependent veniturile de pe PFA iti vor fi reconsiderate asimilate salariului si pe langa cei 16% te pun astia sa platesti 31% + 11% (pensii / sanatate) in solidar cu firma (faceti 50%/50%)
Vezi aici chestia cu dependenta/ independenta
[ link extern ]
Salariul tau este impozitat total, activitatea PFA tot ce se poate sa nu fie taxata cu toate contributiile!
Deci , eu am o am o activitate independenta , platesc lui blaga impozit de 16 %
Iar ca eu mai muncesc cu cm si in alta parte la o societate deci nu sint dependent , nu are nici o legatura cu pfa-ul , mai trebuie sa platesc dupa 1 iulie alte taxe ?
am fost azi la casa de pensii ilfov , o functionara sa uitat crucis la mine cind am intrebat problema mea , si a zis sa mai astept sa iasa normele....
Traim in Romania !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapundere solidara in plata contributiilor pfa MISKA5 MISKA5 Buna seara.Din raspunsurile primite telefonic de la asistenta contribuabili ANAF raspunderea incadrarii la activitati dependente este la alegerea ... (vezi toată discuția)
Conventii civile lupu paul lupu paul daca o persoana angajat contract de munca poate incheia cu aceesi societate si un contract conventie civila si ce se plateste in acest caz ? (vezi toată discuția)
Pfa in contextul noului cod fiscal - dezbatere, solutii, ??? grandanat grandanat Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie. Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform ... (vezi toată discuția)