avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... angajare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

angajare functionar public

se poate angaja functionar public pe durata determinata in locul celui suspendat pentru concediu de ingrijirea copilului?daca da ce demersuri trebuie facute?daca postul e cu studii medii si se angajeaza persoana cu studii superioare se poate transforma in aceasta perioada?multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:19, 28 Iunie 2010
se poate angaja pe o perioada determinata
stiti cumva ce demersuri trebuie facute?aprobari, ceva?
Ba eu zic ca nu se poate, pentru ca OG 34/2009 a blocat ocuparea prin concurs a tuturor posturilor, fara a face diferenta ca sunt pe durata determinata (de inlocuire a unui fp in CIC, de exemplu) sau nedeterminata... In orice caz, va trebuie avizul ANFP.
userul @kyandra are dreptate, oug nr. 34/2009, interzice angajarile prin concurs sau examen.
daca totusi se realizeaza acel procent de 15 % prevazut de minunata ordonanta, trebuie sa stiti ca legea nr. 188/1999, prevede :
" ART. 96
(1) Reluarea activităţii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică.
(2) Actul administrativ prin care se constată, respectiv se aprobă suspendarea raportului de serviciu, precum şi cel prin care se dispune reluarea activităţii de către funcţionarul public se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la data emiterii.
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.
(4) Perioada suspendării raporturilor de serviciu în condiţiile art. 94 alin. (1) lit. c) şi art. 95 alin. (1) lit. c) se consideră vechime în funcţia publică."
in concluzie, postul nu poate fi modificat. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare secretar comuna? dan18dana18 dan18dana18 o alta problema stringenta...secretarul unei comunei este suspendat pe perioada nedeterminata si locul este declarat temporar vacant si evident ocupat cu aviz ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public pe perioda determinata animarsrl animarsrl buna ziua, sunt functionar public si urmeaza sa intru in concediu de crestere copil. As vrea sa stiu daca pe perioda suspendarii raporturilor mele de ... (vezi toată discuția)
Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire Oniga Oniga Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire ... (vezi toată discuția)