avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare permis in urma vatamarii corporale si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare permis in urma vatamarii corporale si parasirii locului accidentului

Buna ziua,

Va rog mult sa ma sfatuiti, pentru ca nu stiu ce sa mai fac si cum sa procedez...Acum 2 ani de zile, am avut un accident, ieseam cu masina de pe o straduta cand am acrosat cu laterala masinii o femeie care cobora bordura, intentionand sa treaca strada....Nu stiu cum s-a intamplat...dar m-am panicat, m-am speriat, nu mi-am dat seama ca femeia ar fi putut pati ceva si am plecat ( acum imi vine sa imi dau cu pumnii in cap). Ei bine....pana seara am avut politia acasa....declaratii multe, test de sange (alcoolemie 0%), atunci am aflat ca de fapt am trecut peste piciorul femeii, aceasta avand nevoie de aprox 60 zile de ingrijiri. Am reusit insa sa ii dau femeii o suma considerabila de bani pentru a-si retrage plangerea, apoi anul trecut in februarie am fost in audienta la procuror, i-am explicat ca m-am speriat, ca nu stiu unde mi-a fost capul, ca nu mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva grav, parea totusi ca ma intelege. L-am intrebat in cat timp crede ca voi primi un raspuns....mi-a spus ca in vreo 2 luni. Si de atunci, februarie 2009, nu am mai primit nimic. Ce pot sa fac? O sa imi mai recuperez oare permisul? Va trebuie sa dau din nou de carnet?

Astept cu mare interes sfaturile dumneavoastra!

Va multumesc!
Daca persoana vatamata si-a retras plangerea impotriva dvs , mai ramane fuga de la locul accidentului , ptr care cel mai probabil veti primi o amenda administrativa .
Adresati o cerere scrisa parchetului competent prin care solicitati sa va comunice solutia si sa urgenteze solutionarea , motivat, in cazul in care nu s-a dispus inca o masura legala .
De asemenea , pana la solutionarea dosarului , se poate solicita procurorului drept de circulatie , insa ptr vatamari corporale nu prea se acorda pana la solutionarea cauzei .
Mi s-a sugerat sa nu depun nicio cerere de urgentare, pentru ca nu cumva ca procurorul sa se enerveze si sa declare sentinta in mod nefavorabil mie.
Din cauza asta nu stiu cum sa procedez....si au trecut 2 ani :-/
Pe toata aceasta perioada aveti dreptul de a conduce, numai ca la 30 de zile trebuia sa solicitati procurorului prelungirea dreptului de a conduce pe inca 30 de zile.
Acest lucru il puteti face in continuare pana veti primi o solutie de
la parchet sau citatie in instanta.
Puteti face orice cerere doriti, inclusiv un memoriu de ugentare cercetari -
sunt cereri legale si nu va fie frica ca suparati pe cineva.
Va multumesc tare mult de raspuns! Sunteti sigur ca pot cere dreptul de a conduce pana in momentul solutionarii dosarului penal? Mie mi s-a spus ca nu pot!
Credeti ca imi va anula permisul?
Nu vi se da dreptul de a conduce, doar daca sunteti cercetat si pentru
infractiunea de conducere pe prumurile publice fiind sub influenta bauturilor
alcoolice, avand o imbibatie alcoolica in sange de peste o, 8 al mie.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere deyutzaferi deyutzaferi daca se anuleza carnetul de conducere din romania pentru poti merge intr-o alta tara straina sa iti faci carnet si sa circuli cu el in romnaia????[/quot][quot] (vezi toată discuția)
Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - dreptul de a mai conduce autoturismul kmD kmD [b] Cautand pe Internet despre problema mea am dat de acest site si m-am gandit sa incerc si aici gasirea unui raspuns concludent. Fara sa va ocup ... (vezi toată discuția)