avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare permis in urma vatamarii corporale si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare permis in urma vatamarii corporale si parasirii locului accidentului

Buna ziua,

Va rog mult sa ma sfatuiti, pentru ca nu stiu ce sa mai fac si cum sa procedez...Acum 2 ani de zile, am avut un accident, ieseam cu masina de pe o straduta cand am acrosat cu laterala masinii o femeie care cobora bordura, intentionand sa treaca strada....Nu stiu cum s-a intamplat...dar m-am panicat, m-am speriat, nu mi-am dat seama ca femeia ar fi putut pati ceva si am plecat ( acum imi vine sa imi dau cu pumnii in cap). Ei bine....pana seara am avut politia acasa....declaratii multe, test de sange (alcoolemie 0%), atunci am aflat ca de fapt am trecut peste piciorul femeii, aceasta avand nevoie de aprox 60 zile de ingrijiri. Am reusit insa sa ii dau femeii o suma considerabila de bani pentru a-si retrage plangerea, apoi anul trecut in februarie am fost in audienta la procuror, i-am explicat ca m-am speriat, ca nu stiu unde mi-a fost capul, ca nu mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva grav, parea totusi ca ma intelege. L-am intrebat in cat timp crede ca voi primi un raspuns....mi-a spus ca in vreo 2 luni. Si de atunci, februarie 2009, nu am mai primit nimic. Ce pot sa fac? O sa imi mai recuperez oare permisul? Va trebuie sa dau din nou de carnet?

Astept cu mare interes sfaturile dumneavoastra!

Va multumesc!
Anularea permisului se poate dispune in urma unei condamnari ramase definitive(daca va fi).
Pana atunci, mergeti personal la procuror(daca dosarul este la parchet) si solicitati verbal /scris( nr. de inregistrare) sa vi se comunice stadiul dosarului dvs.

Ei bine....pana seara am avut politia acasa....declaratii multe, test de sange (alcoolemie 0%), atunci am aflat ca de fapt am trecut peste piciorul femeii, aceasta avand nevoie de aprox 60 zile de ingrijiri.

Daca va fi prezentat in vederea administrarii, la dosarul cauzei, un certificat medico-legal care sa ateste un nr. de zile de ingrijri medicale mai mare de 60 , impacarea/retragerea plangerii penale prealabile nu mai sunt incidente.

Daca veti fi condamnat, in temeiul art.64 din Codul penal , in mod obligatoriu, va fi anulat permisul de conducere.
Posibilitatea de redobandirii, aplicandu-se suspendarea conditionata a executarii pedepsei ( fara a avea antecedente penale sanctionata cu o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de 6 luni ) , veti putea sustine , din nou , examenul, in vederea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice, in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Nu veti fi obligat la efectuarea orelor de conducere , insa va trebui sa participati la cursurile de legislatie.

Succes.
;)
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Acum am aflat ca procurorul a cerut reconstituire si sunt chemata la inceputul lunii iulie la locul accidentului.

Acest lucru oare este de rau...sau de bine?

Macar stiu ca nu au pierdut dosarul meu!
La reconstituire va participa procurorul, prezenta invinuitului/inculpatului fiind obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere deyutzaferi deyutzaferi daca se anuleza carnetul de conducere din romania pentru poti merge intr-o alta tara straina sa iti faci carnet si sa circuli cu el in romnaia????[/quot][quot] (vezi toată discuția)
Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - dreptul de a mai conduce autoturismul kmD kmD [b] Cautand pe Internet despre problema mea am dat de acest site si m-am gandit sa incerc si aici gasirea unui raspuns concludent. Fara sa va ocup ... (vezi toată discuția)