avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

daca se anuleza carnetul de conducere din romania pentru poti merge intr-o alta tara straina sa iti faci carnet si sa circuli cu el in romnaia????
Eu spun că da...poti merge intr o alta tara să urmerzi cursurile unei scoli de soferi si sa dai examen şi să iti obţii permisul acolo...dar atentie nu poti merge să soliciţi recunoaşterea permisului din România în ţara străină deoarece acel permis este deja anulat.
Dar poti da examen in România după trecerea unui an de la data ramanerii sentintei definitive (daca a fost anulat in urma solutionarii unui dosar penal) şi daca nu ai sancţiuni complementare, interdictie de a mai conduce vreo perioada de timp.
si daca m-as duce acum intr-o tara straina si as da pentru carnet si as lua carnetul si as veni inapoi in romania intr-o saptamana cu acel carnet pot conduce fara sa am probleme?
e legal?
Tinand cont ca hotararile judecatoresti sunt recunoscute in alte state , in baza acordurilor incheiate si a legislatiei comunitare , nu cred ca veti putea obtine un permis in alt stat intrucat , aveti interzis dreptul de a conduce pe o perioada determinata .
Cel putin , presupunand ca ati putea obtine permis intr-un stat cu care Romania nu ar avea acorduri incheiate , nu ati putea sa il folositi ulterior in Romania , pe perioada interdictiei .
dar de 5 luni nu mi s-a solutionat dosarul nu stiu daca e suspendat sau anulat si nu a ajuns dosarul in instanta nu am o hotarare in acest sens
In cazul acesta , pana nu ajungeti in instanta ptr a fi judecata ptr o infractiune la regimul rutier , permisul nu vi se anuleaza .
Daca intre timp aveti un dosar penal in cercetare , permisul de conducere va este retinut pe baza de dovada fara drept de circulatie .
Depinde si ptr ce infractiune sunteti cercetata . Deoarece atti putea obtine o dovada de la procuror cu drept de circulatie pana la solutionarea cauzei . Repet , conteaza mult ptr ce sunteti cercetata si mai ales ce solutie ar da procurorul in dosar ( o scoatere de sub urmarire penala sau o trimitere in judecata ) .

Alte discuții în legătură

Accident rutier alex_ander408 alex_ander408 Buna ziua ,am si eu nevoie de o parere ,ca sa ma lamuresc !Am avut un incident rutier o persoana sa tinut de masina mea ,a cazut ,dar eu nu am vazuto!!Nu am ... (vezi toată discuția)
Drept penal Florica Poputa Florica Poputa Un faptuitor e cercetat penal pentru infractiunea de parasire a locului accidentului si vatamare corporala. La prima declaratie organul de cercetare penala ii ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie permis suspendat pentru alcoolemie cryssa_pink cryssa_pink Buna ziua, Am urmatoarea situatie, unchiul meu a facut un accident doar cu daune materiale, iar altestarea cu etilotestul avea alcoolemie 0,86. I-au ridicat ... (vezi toată discuția)