avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

daca se anuleza carnetul de conducere din romania pentru poti merge intr-o alta tara straina sa iti faci carnet si sa circuli cu el in romnaia????
un prieten a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,63 alcool pur in aerul expirat iar in sange cam 1.06, pentru asta as putea obtine o dovada de la procuror cu drept de circulatie pana la solutionarea cauzei???????
Dupa prevederile legale ,puteti solicita drept de conducere .
Insa va spun ca practica parchetului ( ma refer in general - practica nu e unitara ) , in astfel de spete cu alcool la volan , releva ca se resping astfel de cereri .
Puteti incerca , desi cel mai probabil va respinge cererea . Insa , asta veti vedea doar daca incercati .
Parerea mea este sa astepte o solutionare a dosarului . Cu putin noroc , daca nu are antecedente si o conduita corespunzatoare , poate o sa primeasca o amenda administrativa si scoatere de sub Urmarire penala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier alex_ander408 alex_ander408 Buna ziua ,am si eu nevoie de o parere ,ca sa ma lamuresc !Am avut un incident rutier o persoana sa tinut de masina mea ,a cazut ,dar eu nu am vazuto!!Nu am ... (vezi toată discuția)
Drept penal Florica Poputa Florica Poputa Un faptuitor e cercetat penal pentru infractiunea de parasire a locului accidentului si vatamare corporala. La prima declaratie organul de cercetare penala ii ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie permis suspendat pentru alcoolemie cryssa_pink cryssa_pink Buna ziua, Am urmatoarea situatie, unchiul meu a facut un accident doar cu daune materiale, iar altestarea cu etilotestul avea alcoolemie 0,86. I-au ridicat ... (vezi toată discuția)