avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Temei legal "somatie" prezentare diploma de licenta.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Temei legal "somatie" prezentare diploma de licenta.

Buna ziua!

Aveti idee in ce temei legal se poate solicita unui salariat diploma de licenta in original, daca la dosarul personal exista doar o adeverinta in care nu se specifica perioada de valabilitate dar au trecut mai mult de 3 ani de la data examenului de licenta?
In ce termen pot sa solicit salariatului sa-mi prezinte diploma?
Ce masuri se pot lua impotriva salariatului daca nu prezinta diploma de licenta si ocupa, in continuare, un post de studii superioare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 16:44, 21 Iunie 2007
pai cred ca ai putea sa ii spui ca daca nu prezinta diploma vei considera ca nu mai indeplineste conditia de studii superioare....adica ii dai de inteles ca nu va mai putea ocupa acel post ...pana la urma e interesul lui sa dovedeasca ca are diploma.....
daca nu face dovada studii lor superioare, nu corespunde profesional - codul muncii- deci nu poate fi angajat in functie ce necesita studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerinte post pentru consilier grad profesional debutant Marya_Raluka Marya_Raluka Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru a ocupa un post de consilier grad profesional debutant intr-o institurie publica as avea nevoie si de masterat? ... (vezi toată discuția)
Absolvent studii superioare fara licenta Gaby A Gaby A Buna seara! Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare? Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta echivaleaza diploma de licenta??? steliana_victoria steliana_victoria Buna seara, in luna iulie anul curent am absolvit facultatea si cum stim cu totii diplomele de licenta se elibereaza dupa un an. Dupa absolvirea studiilor ... (vezi toată discuția)