avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legal sau ilegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legal sau ilegal

in cadrul asociatiei de proprietari sa luat hotararea ca femeia de serviciu sa fie premiata cu o anumita suma de bani.NU s-a intrunit comitetul executiv,nu au fost anuntati toti membri,bani sau dat ,este legal?cine raspunde,PRESEDINTELE SAU CENZORUL?
11 scari
Mda, o adevarata "industrie de proprietari" :).
In cazul acesta presedintele asociatiei ar trebui sa aiba o agenda de telefoane.
Da, e o greseala ca nu ati fost convocat.....ei, dar nu chiar pe tabel convocator, pe telefon, pe email....sau chiar la usa.
carol_lorac a scris:
orice proprietar are dreptul ca sa conteste la comitetul executiv si/sau in instanta o decizie ilegala a comitetului executiv in termenul legal de 45 de zile de la data adoptarii deciziei cu pricina.

Ati scos din context o propozitie ce am postat-o mai sus. Am spus ca nu este necesar sa se anunte toti proprietarii si sa fie convocati la o sedinta de comitet in situatia cand acest comitet decide ceva carea a fost hotarat in adunarea generala. Adunarea generala ia hotarari pentru un an intreg iar comitetul duce la indeplinire aceste hotarari luna de luna prin deciziile luate in comitet.
Nu am sustinut niciodata ca deciziile comitetului nu ar trebui afisate spre aducerea la cunostinta proprietarilor, ci dimpotriva.

Am citat punctul al 2-lea din interventia dv. si ca sa nu murim asa... poate ne indicati o reglementare, o lege, un articol din normele metodologice in care sa se spuna ca proprietarii pot contesta in instanta deciziile COMITETULUI EXECUTIV in 45 de zile.
Confundati, sigur, cu dreptul de a contesta hotararile adunarii generale in 45 de zile. Se mai intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)
Reducerea membrilor com. executiv prin demisie cyan cyan Daca doi dintre cei cinci membri alesi in CEX demisioneaza, se mai pot lua decizii in CEx (mai este legal CEx) sau trebuie convocata adunarea generala ... (vezi toată discuția)