In urma cu trei ani am luat doua credite (pe 7 ani) de la o banca, unul mai mare garantat cu o masina si unul mai mic negarantat. Acum am semnat contr. de vanz.-cump. pentru respectiva masina, am vorbit la banca sa schimb garantia de pe masina respectiva pe o alta noua (pretul ei fiind dublu decat creditul luat). In momentul in care m-am dus sa semnez aditionalul la creditul mare banca mi-a operat modificari la dobanda transformand-o din fixa in variabila si culmea a mai facut un aditional si pentru creditul mic tot pentru schimbarea dobznzii din fixa in variabila.
Am refuzat sa semenz cele doua aditionale pt ca:
1. obictul aditionalului era doar mutarea garantiei de pe un mobil pe altul cu o valoare dubla fata de valoarea totala a celor doua credite la momentul acordarii;
2. consider ca nu au voie sa se lege de creditul mic, pentru acesta am incheiat contract separat si este negarantat.
Problema este ca am semnat contractul de vanzare al masinii, am predat-o, dar nu pot sa ii fac actele si nici sa imi incasez banii deoarece banca nu-mi elibereaza cartea masinii.
Ce pot sa fac?
depinde ce doriti sa faceti - daca doriti sa luptati cu banca (aveti argumente in favoarea dvs) puteti sesiza OPC si apoi instanta de judecata.
daca doriti sa va rezolvati problema rapid in sensul de a recupera banii pe masina mai rapid si sa o si transferati pe numele noului proprietar atunci semnati actele aditionale.
Plangere opc
mada9luci
In 2007 septembrie am luat un credit ipotecar cu dob. fixa pe toata perioada de creditare. In noiembrie 2007 dobanda fixa mi-a fost majorata fata sa fiu ... (vezi toată discuția)