avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA scutire TVA art 141
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

scutire TVA art 141

Buna ziua,
Detin un S.R.L. care in aprilie 2006 a achizionat de la o persoana fizica (deci fara TVA) un teren pe care ulterior a fost construita o casa .
Intrucat procesul verbal de predare-primire a casei , incheiat cu Primaria , dateaza septembrie 2009, intrebarea mea este daca , incepand cu data de 01 ianuarie 2011, societatea poate vinde imobilul+teren unei persoane fizice fara sa apliceadauge valoarea TVA cf art 141 alin2,lit.F?(adica scutire de TVA)?
In cazul unui raspuns afirmativ , v-as ruga sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti daca este necesar sa scriem pe factura articolul la care se refera aceasta deducere si daca este nevoie sa notificam organele fiscale competente despre aceasta operatiune de vanzare cumparare fara aplicarea TVA?
In cazul unor raspunsuri negative a celor de mai sus, as aprecia o sugestie pentru modalitatea de facturare fara aplicarea TVA-ului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: next , utilizator 22:30, 28 Iunie 2010
este adevarat, incepand cu 1 ianuarie 2011, constructia nu mai este noua si tranzactia este scutita de tva, in conformitate cu prevederile art. 141, alin 2, lit. f) din codul fiscal, iar acest lucru trebuie mentionat si pe factura fiscala si nu trebuie notificat organul fiscal.
mentiune! daca aceasta constructie si terenul aferent fac parte din acelasi lot cadastral, terenul urmeaza regimul constructiei daca aceasta are valoarea mai mare si invers, constructia urmeaza regimul terenului, daca acesta are valoarea mai mare, conform raportului de expertiza.

marea problema este ca dvs., in cazul in care ati dedus tva aferenta constructiei imobilului, trebuie sa returnati o parte statului, in cazul in care veti factura fara tva, aplicandu-se astfel ajustarile de taxa prevazute la art. 149 cod fiscal.

asadar, legea va da voie sa facturati si cu si fara tva, dar mai departe trebuiesc analizate celelalte conditii privind dreptul de deducere tva.





Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare dividende cu un imobil (teren) Lulica Lulica Buna ziua As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in 2007 am cumparat un teren pe societate. Societatea are 2 asociati care au de ridicat dividende din ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire si teren persoana juridica clausinaci clausinaci AM NEVOIE DE AJUTOR! PERSOANA JURIDICA CUMPARA IN 2008 CASA SI TEREN DE LA O PERSOANA FIZICA . ACUM IN 2010 VREA SA VANDA CLADIREA CU TERENUL UNEI PERSOANE ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)