UN SRL are asociat unic care este si administrator.
El va renunta la statutul de administrator in favoarea altei persoane, va ramane doar asociat unic.
PROBLEMA : noului venit i se face un contract de administrare, dar este cetatean francez, ce se va intampla cu el, nu emite factura si nici nu va avea CIM, cel mai probabil o indemnizatie la valoarea careia se vor varsa si contributiile la bugetul de stat?
INTREBARE : CONTRACTUL DE ADMINISTRARE UNDE SE VA INREGISTRA (LA ITM IN NICI UN CAZ)?
ESTE SUFICIENT FAPTUL CA VOI MODIFICA ACTUL CONSTITUTIV UNDE APARE EL CA NOU ADMINISTRATOR? SAU TREBUIE FACUT CEVA IN MOD SPECIAL?
practica inca nu este omogena....in unele judete la ORC nu intereseaza contractul de administrare...desi cred ca dupa o perioada se va cere....asa intreaba la ORc daca lor nu le trebuie cand inregistrezi modificarile de statut...atunci il pui in sertar la tine....pana se va cere imperativ undeva.....
Daca sunteti asociat unic nu incheiati contract de administrare cu dvs. , legea interzice , in schimb , puteti sa prevedeti in actul constitutiv la sectiunea administratori ca veti indeplini si aceasta functie. Daca nu ati facut-o , puteti incheia un act aditional pe care l inregistrati conform procedurii. In ceea ce priveste semnaturile , odata ce sunteti administrator , semnati acte in aceasta calitate si nu in aceea de asociat unic. Daca aveti de incheiat alt gen de acte nu semnati ca si asociat unic si administrator ci intocmiti o decizie a asociatului unic prin care hotarati ce vreti sa faceti.
Cred ca m-am exprimat gresit. Exemplu: un SRL are asociat unic si administrator (1 singur) aceeasi persoana. Contract de munca stiu ca nu se poate face. Dar contract de administrare cu indemnizatie? Urmand apoi a se plati pe baza lui CAS si restul.
V-ati exprimat bine dar nu intelegeti ce v-am raspuns pe principiul ca omul nu aude ce trebuie sa auda ci ceea ce vrea .La fel si cu vazutul. Ca sa intelegeti mai bine :Puteti sa incheiati contract de munca , cu firma dvs . doar daca nu aveti si calitatea de administrator, conform art. 196 din Legea nr.441 din 27 noiembrie 2006 ,pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, şi a Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată