avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACTUL DE ADMINISTRARE UNDE SE..
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACTUL DE ADMINISTRARE UNDE SE..

UN SRL are asociat unic care este si administrator.
El va renunta la statutul de administrator in favoarea altei persoane, va ramane doar asociat unic.
PROBLEMA : noului venit i se face un contract de administrare, dar este cetatean francez, ce se va intampla cu el, nu emite factura si nici nu va avea CIM, cel mai probabil o indemnizatie la valoarea careia se vor varsa si contributiile la bugetul de stat?
INTREBARE : CONTRACTUL DE ADMINISTRARE UNDE SE VA INREGISTRA (LA ITM IN NICI UN CAZ)?
ESTE SUFICIENT FAPTUL CA VOI MODIFICA ACTUL CONSTITUTIV UNDE APARE EL CA NOU ADMINISTRATOR? SAU TREBUIE FACUT CEVA IN MOD SPECIAL?
multumesc pentru raspunsuri.
PROBLEME :
1. Modific actul constitutiv pe care il depun la RC si scriu ca administrator va fi x.
2. Depun contractul de administrare cu x si ii stabilesc atributiile.
3. Depun o AGA, de fapt decizia asociatului unic de revocare a sa din functia de administrator si numirea lui X.

INTREBARE :
Toate actele de mai sus le pot redacta in cadrul societatii fara sa mai merg la notar sau la avocat pentru stampila cu data certa? E suficienta stampila firmei?
Multumesc!

DORINTA :
Are idee cineva cat va costa acest lucru in RON la RC Bucuresti?
Semnati actele pe fiecare pagina. Sa va duceti la un avocat v-ar fi ajutat ca mod de redactare, nu neaparat ca data certa. Oricum, merg si sub semnatura privata.

Nu stiu exact, vreo 5 milioane... depinde si cat e de publicat, e costisitor la Monitorul Oficial.
Actul constitutiv de ce trebuie sa-l modificati ? Sunteti dvs, trecut acolo ca administrator?
Da , puteti semna incheia singur toate actele insa , mare atentie la numirea administratorului , iar cand ii stabiliti atributiile , faceti o cu legea in fata . Eu nici acum nu pot sa inteleg de ce un asociat nu poate convoca o adunare generala fara sa ceara administratorului acest lucru. Taxele le gasiti pe site ul lor .Si registrul comertului mai nou are si consultanta , contra cost , va redacteaza ei actele.
Nu va recomand consultanta de la reg com. Actele sunt standard si taxele pentru ele cam mari. Per ansamblu, mai mari ca la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl cass4 cass4 cum pot sa renunt la fctia de adm cu puteri depline si fara acordul asociatului/administrator am aceasta calitate prin act constitutiv multumesc (vezi toată discuția)
Iesirea asociatului unic din societate DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua. Intrebarea mea poate parea chiar prea simpla, insa stiu ca pentru ce se tot intampla la registru....referentul te poate intoarce imediat cu dosarul, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din reg com ? GENAN GENAN Am o problema sa va aduc la cunostiinta . am fost administrator al unui srl cu profil medical fara sa am actiuni in firma. in oct asociatii mi-au acceptat ... (vezi toată discuția)