avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

care este avantajul succesiunii in termen de 6 luni?Ce reducere avem ca de platit tot platim.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:32, 28 Iunie 2010
Taxele succesorale sunt mult mai mici in cazul dezbaterii succesiunii in termen de 6 luni ...insa marele avantaj este ca nimeni nu se mai poate lega de dvs. ca n-ati acceptat succesiunea in termen de 6 luni (art. 700 cod civil) cu consecinta decaderii.
av.M.Hornea
Avantajul ar fi in primul rand cel al acceptari succesiuni , in mod expres, la notar. Puteti face si acte care pot fi considerate o acceptare tacita, ca de exemplu acte de administrare. Costurile, vor fi mai mari, respectiv veti plati o taxa de 1% din valoarea masei partajabile , daca veti lasa sa treaca 2 ani de la moartea lui de cujus, fara a fi dezbatut succesiunea
nu beneficiati de vreo reducere a onorariului notarului.
daca lasati sa treaca mai mult de 2 ani de la data decesului defunctului veti avea de platit impozit catre stat in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar anamaria01 anamaria01 Un major poate cere dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar si in ce conditii? Exista un termen anume in care se poate dezbate o astfel de succesiune? ... (vezi toată discuția)
Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)