Mai intai, bun gasit tuturor dupa cateva luni in care eu am lipsit, fara sa vreau (sanatatea care nu e, bat-o vina) de pe forum.Sunt fericita ca sunt din nou oarecum "functionala". Evident, revenirea este cu o intrebare pentru dragii mei colegi. Asadar: Reclamantul are doua capete de cerere, cel de-al doilea fiind obligarea paratului la daune morale pentru prejudiciul creat.La fond, pentru ca nu-si permite sa plateasca exorbitanta taxa de timbru, renunta la judecata acestui capat de cerere. Pierde, declara recurs. Daca va avea noroc sa i se rejudece fondul, ori de catre instanta de recurs, ori sa se trimita spre rejudecare la aceeasi instanta de fond, poate sa reitereze capatul de cerere privind daunele morale, la a carui judecata a renuntat in primul ciclu procesual la fond?
Păi da, este un act de vointa al partii si nu unul de procedura impus.Incheierea prin care instanta doar "constata" renuntarea este fara drept de apel, da, dar poate fi atacata cu recurs, odata cu fondul, insa nu despre asta este vorba.Fiind o renuntare "la judecata" in acea faza a procesului si nu la insusi dreptul pretins, asta nu inseamna ca o poti reitera, in conditiile in care va avea loc o noua judecare a fondului?
Atata timp cat persoana nu a renuntat la dreptul de a chema in judecata respectiva persoana,ci numai la judecata in acea actiune,exista posibilitatea rezolvarii acelui capat de cerere printr-o actiune separata,in alt proces,dar in cadrul acelui proces la care va referiti nu se mai poate.
Solutie in apel
eugen82
La fond am avut doua capete de cerere, primul respins ca neintemeiat, al doilea respins pe exceptie, fara a se intra in fond.
Am declarat apel cu privire la ... (vezi toată discuția)