avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama mea a fost agresata fizic si amenintata in public.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama mea a fost agresata fizic si amenintata in public.

Ca si subiectul din titlu,mama mea a fost agresata fizic fiind lovita cu pumnii si picioarele pe strada in loc public ,existand un martor.A depus declaratie (plangere) la pollitie,dar nu a fost cazul sa aduca adeverinta medicala de la medicul legist,neexistand urme sa ateste violentarea ,doar un martor ,pe care l-am trecut in plangere.Ce procedura juridica urmeaza sa intreprind pt. a-l actiona in judecata ? Multumesc.
Formulati plangere la politie pentru infractiunea de lovire sau alte violente prevazuta de art.180 alin.(1) CP in care sa indicati cum s-au intamplat evenimentele, numele agresorului(lor) daca il cunoasteti si de asemenea numele martorului. Aceasta plangere trebuie introdusa in termen de 2 luni de la data la care ati stiut cine este faptuitorul. A mers la medicul legist?
nu a mers la medicul legist,deoarece nu a prezentat urme ale agresiunii fizice.Plangerea a fost depusa la politie cu toate datele desfasurarii evenimentului.Dupa aceasta faza ,ce urmeaza ? multumesc..
Urmeaza ca lucratorii de politie sa-si faca treaba, sa cerceteze evenimentele pe baza plangerii, sa stranga declaratii la dosar si alte probe, urmand ca la finalizarea activitatii de cercetare sa trimita dosarul procurorului cu o propunere procedand potrivit art. 262 CPP. - Daca procurorul constata ca au fost respectate dispozitiile legale care garanteaza aflarea adevarului, ca urmarirea penala este completa, existand probele necesare si legal administrate, procedeaza, dupa caz, astfel:
1. cand din materialul de urmarire penala rezulta ca fapta exista, ca a fost savarsita de invinuit sau de inculpat si ca acesta raspunde penal:
a) daca actiunea penala nu a fost pusa in miscare in cursul urmaririi penale, da rechizitoriu prin care pune in miscare actiunea penala si dispune trimiterea in judecata;
b) daca actiunea penala a fost pusa in miscare in cursul urmaririi penale, da rechizitoriu prin care dispune trimiterea in judecata;
2. da ordonanta prin care:
a) claseaza, scoate de sub urmarire sau inceteaza urmarirea penala potrivit dispozitiilor art. 11.
Daca procurorul dispune scoaterea de sub urmarire in temeiul art. 10 lit. b1), face aplicarea art. 181 alin. 3 din Codul penal;*)
b) suspenda urmarirea penala, atunci cand constata existenta unei cauze de suspendare a urmaririi.
~ Conținut șters la cerere ~
Agresorul in cauza este bolnav psihic.Cine i-i face evaluarea pe marginea cazului prezentat anterior,el poate fi in categoria pericolelor sociale prin natura comportamentului .Ce procedura este pt. a fi ridicat si dus la psihiatru? Totul se face pe baza plangerii depusa la Politie ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriu alecsandraa8 alecsandraa8 ce inseamna ca sa inceput rechizitoriu?Daca in 20 dec se termina mandatul de arestare prv e posibil sa nu se mai prelungeasca? (vezi toată discuția)
Impacarea partilor - penal alla1975 alla1975 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Doi vecini s-au agresat reciproc, urmarile fiind destul de neplacute pt.amandoi, unul avand fractura de ... (vezi toată discuția)