avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rechizitoriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rechizitoriu

ce inseamna ca sa inceput rechizitoriu?Daca in 20 dec se termina mandatul de arestare prv e posibil sa nu se mai prelungeasca?
Cel mai recent răspuns: alecsandraa8 , utilizator 23:45, 10 Decembrie 2012
adică, o expunere a procurorului într-o instanță de judecată în care se formulează punctele pe care se sprijină acuzarea (acel act procesual prin care procurorul trimite în judecată un inculpat).Cu câteva zile înainte de expirare, se va lua măsura prelungirii arestării (depinde și de încadrarea juridico-penală a faptei inculpatului).
Inseamna ca inculpatul va fi trimis in judecata.
ART. 262
Rezolvarea cauzelor
Dacă procurorul constată că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă, existând probele necesare şi legal administrate, procedează, după caz, astfel:
1. când din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de învinuit sau de inculpat şi că acesta răspunde penal:
a) dacă acţiunea penală nu a fost pusă în mişcare în cursul urmăririi penale, dă rechizitoriu prin care pune în mişcare acţiunea penală şi dispune trimiterea în judecată;
b) dacă acţiunea penală a fost pusă în mişcare în cursul urmăririi penale, dă rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată;
2. dă ordonanţă prin care:
a) clasează, scoate de sub urmărire sau încetează urmărirea penală potrivit dispoziţiilor art. 11.
Dacă procurorul dispune scoaterea de sub urmărire în temeiul art. 10 lit. b^1), face aplicarea art. 18^1 alin. 3 din Codul penal;
b) suspendă urmărirea penală, atunci când constată existenţa unei cauze de suspendare a urmăririi.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea a fost agresata fizic si amenintata in public. victor1906 victor1906 Ca si subiectul din titlu,mama mea a fost agresata fizic fiind lovita cu pumnii si picioarele pe strada in loc public ,existand un martor.A depus declaratie ... (vezi toată discuția)
Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)
Arestarea inculpatului in cursul urmaririi penale andrejuly andrejuly buna ziua! ma numesc Andreea Agape,sunt noua pe acest forum si totodata proaspata absolventa a unei facultati de drept care vrea sa dea examen de admirere in ... (vezi toată discuția)