Nu mi-e clar cum se face promovarea temporara in functia de conducere de secretar comuna; mentionez ca functia este suspendata temporar; in speta este vorba de concediu de 126 zile - maternitate si, ulterior, concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului; stiu ca se face prin examen sau concurs la care pot participa toti functionarii care indeplinesc conditiile; se poate merge i pe exceptie pentru neandeplinirea conditiilor; am baza legala din Legea 188/1999 - art.92,a lin.(2), lit.b), alin.(3), alin.(4), alin.(5), si prevederile din HGr 611/2008 referitoare la promovare; va rog sa-mi spuneti daca gresesc sau nu! Multumesc!
Promovarea temporara se face prin numirea unui functionar public care indeplineste conditiile de vechime in functie si de studii (respectiv 2 ani in specialitatea studiilor la comune si 5 ani la orase, studii superioare juridice sau administrative) pe postul de secretar UAT, prin dispozitia primarului, cu avizul ANFP. La promovarea temporara nu se sustine concurs sau examen. Durata maxima este de 6 luni.
Promovare secretar
laluca
Am o dilema. Sunt functionar public clasa I superior cu o vechime in administratia publica locala de 5 ani. Postul de secretar al comunei este temporara vacant ... (vezi toată discuția)