avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este numarul maxim de angajati la o Intreprindere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este numarul maxim de angajati la o Intreprindere Individuala II?

Buna ziua,
Doresc sa stiu care este numarul maxim de angajati pe care ii poate avea o Intreprindere Individuala?

Ma pot angaja si eu in cadrul II-ULUI?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 30 Iunie 2010
1. Din cuprinsul art. 24 al OUG nr. 44/2008 nu rezulta o limitare a numărului maxim de angajaţi intr-o ii. Totuşi, unele ITM-uri, habar nu am (cred că nici ei) în ce bază limitează nr. angajaţilor la 5.
2. Din interpretarea pe care o dau eu articolelor cuprinse în OUG nr, 44/2008 nu vă puteţi angaja în propria intreprindere pentru că:
a) Intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale este comerciant persoana fizica (art. 23)
b) aveţi calitatea de angajator persoana fizică, dar puteţi cumula calitatea de salariat al unei terţe persoane care funcţionaţi atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel în care vă este propria intreprindere individuală.
Eram interesat de angajarea unui numar de 8 oameni.
Daca ajung cu legea la ITM credeti ca imi vor accepta atati salariati?
Sau sunt alte legi care limiteaza numarul de angajari, in functie de statutul juridic al peroanei juridice?

MuLTUMESC
Eu nu cunosc sa existe acte normative care sa ingradeasca numarul de angajati. Actul normativ care reglemneteaza ii este OUG nr. 44/2008.
Totusi, decat sa angajati un numar mai mare este bine sa sunati la ITM si sa-i intrebati pe ei. Eu am spus ca unele ITM-uri limiteaza nr. de angajati. Daca este asa intrebati in ce baza va limiteaza nr. de angajati. Din punctul meu de vedere si al obiectului de activitate a ii nu ar trebui sa existe o limitare.
Pacat ca nu ati primit si alte raspunsuri.
Multumesc mult
informatiile date sunt suficiente
Nu cred ca ITM limiteaza angajarile ... daca legea nu prevede un numar maxim , atunci nimeni nu poate impune un numar maxim de angajari la o Intreprindere Individuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - cati angajati pot avea? radu anitei radu anitei am o ii cu profil mecanica auto si vreau sa stiu cati angajati pot sa am si daca pot sa-mi mai deschid inca un punct de lucru (vezi toată discuția)
Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)
Pfa poate angaja ? Florin-E Florin-E 1. P.F.A cu obiect de activitate vanzare cu amanuntul intr-un magazin (cod CAEN I4762) , poate angaja un vanzator ? in baza carui act normativ ? (vezi toată discuția)