avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la agent termic...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la agent termic...

Bun gasit....am o "problema'' ce nu ii gasesc rezolvare...as dori sa ma debransez de la agentul termic furnizat de RAGCL,dar ieri mergand in audienta la directoarea institutiei, mi-am spus "oful" precum ca am un copil mic,si sunt nevoita sa apelez la un calorifer electric pentru a asigura caldura,iar dumneaei mi-a raspuns ca nu se poate, deoarece comisia Consiliului local a dat "dispozitie" sistarea debransarilor.Tot acest "circ"are loc in localitatea Pascani-Iasi....culmea e ca sunt persoane ce si-au instalat centrale termice...
Cum ar trebui sa procedez,pentru a avea posibilitatea debransarii,tinanad cont ca nu am primit nici o instiintare de la furnizor cu privire la "regulile" impuse.
Va multumesc anticipat,pentru timpul acordat citirii acestui mesaj...
Cel mai recent răspuns: graty , utilizator 14:55, 6 Iulie 2010
Ca sa primiti un raspuns scris trebuia sa faceti o cerere scrisa pentru debransare.
Intr-adevar in multe localitati, la un moment dat, se pot lua asemenea hotarari la nivelul Consiliului local, motiv pentru care unii dintre proprietari s-au putut debransa inaintea luarii acestei hotarari. Nu punem la socoteala pile, relatii, pesches.

Nu va puteti debransa sau mai bine spus, chiar daca o faceti personal, nu va este luata in considerare. Poate doar daca faceti o intelegere cu presedintele de asociatie (greu de crezut!).
Va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde mesajului....mai adaug la mesaj urmatoarele....chiar daca prin hotarare la nivel de consiliu localal nu este posibil,domnul primar semneaza ca fiind de acord cu debransarea ,la cei ce se duc la dumnealui cu o cerere scrisa...poate fi luata in considerare de catre RAGCL? Cat despre presedintele de asociatie,si el este in aceeasi situatie(dorinta de a se debransa),si are apartamentul sub al nostru...O zi mununata,si multumesc!
RAGCL nu are contract direct cu asociatia ?
Cum se contorizeaza caldura (la nivel de apartament sau scara/bloc/asociatie) ?
Daca da, atunci debransarea se poate face prin cerere catre asociatie (presedinte).
Deconectarea (caci asa se cheama operatiunea pentru apartament) de la sistemul centralizat este avizata si chiar executata de furnizorul de agent termic contra-cost, concomitent cu aceasta, furnizorul recalculeaza SET-ul scarii respective....ceea ce nu poate face asociatia de proprietari.

Hotararea Consiliului local in sensul de a se sista deconectarile de acest fel au in vedere eficienta sistemului centralizat in localitatea respectiva, precum si considerentele economice ale acestui furnizor.

bun gasit...sa raspund prima data utilizatorului BX....RAGCL emite factura catre asociatie,iar eu ca si proprietar-consumator,platesc la asociatie valoare facturii.
Am inteles elga50 "pasii" ce trebuie urmati ,in vederea" deconectarii"si multumesc ambilor utilizatori pt raspunsurile date....ca si solicitant ma prezint la RAGCL,pt plata taxei de referat tehnic privind debransareasi devizul de plata aferent lucrarilor de debransare in functie de apartamnet si apa din instalatie ce se pierde prin golire...toate aceste informatii sunt clare,acum intrebarea...daca nu sunt deacord cu debransarea ,in urma hotararii la nivel de consiliu,acest deviz se mai face?sau ei ma "iau in vizor" ca si solicitant dar dupa o perioada,ma "trezesc" cu somatie de plata si "amenintare"ca sunt pasibila de inchisoare conform legilor.... o astfel de "amenintare" a primit-o o doamna ce s-a debransat fara acordul institutiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)