avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare indemnizatie concediu odihna acordat in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare indemnizatie concediu odihna acordat in plus la lichidare

Am o nelamurire si sper sa ma ajutati....Am un angajat care are dreptul pe un an de zile de 25 zile concediu odihna....in luna febr.2010 angajatul a beneficiat de acest concediu de odihna pe tot anul 2010.Incepand cu 1 iulie angajatul inceteaza activitatea....de comun acord...Intrebarea mea este:Care este modalitatea de calc pentru retinerea banilor din concediu de odihna deoarece acesta a beneficiat de 25 zile lucratoare pe tot anul 2010 iar el a lucrat doar 6 luni....astept un raspuns...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 09:26, 29 Iunie 2010
25 zile:12 luni = 2,0833 zile pe luna x 6 luni lucrate = 12,4998 = 13 zile co (se rotunjeste in favoarea salariatului). Cv celor 12 zile co necuvenite pentru perioada lucrata se retin la lichidarea lunii iunie.
Durata concediului de odihna este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Calculul zilelor de odihna se face proportional cu perioada lucrata de la inceputul anului, astfel impartim numarul de zile de concediu de odihna prevazute in contractul individual de munca la 12 luni si inmultim cu perioada lucrata (25 zile / 12 luni * perioada lucrata = zile de concediu de odihna cuvenite (13)).

Atentie! Daca in perioada lucrata a avut concediu fara plata salariului sau concediu medical, pentru perioada respectiva nu i se calculeaza concediu de odihna.

Daca concediul de odihna i-a fost acordat in avans, salariatul in cauza,la incetarea contractului de munca, va trebui sa returnaeze angajatorului indemnizatia de concediu aferenta zilelor de concediu efectuate in plus (necuvenit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 - cum se calculeaza CO la un angajat care cu data de 19.04.2017 ii inceteaza contractul de munca; - mentionez ca are dreptul de 25 de zile de CO/an - in luna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna andcry andcry lucrez cu C.I.M din luna martie intr-o societate comerciala.In luna septembrie am intrat in concediu de odihna, n-i s-a spus ca la cei care nu au 1 an lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt un angajat din nov 2008 alinaion82 alinaion82 Buna ziua! imi spuneti, va rog , daca o persoana care s-a angajat in luna nov a anului 2008, are dreptul sa-si acele 21 zile de concediu in luna aprilie a ... (vezi toată discuția)