avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariata gravida dreptul la libere pe per. sarcinii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariata gravida dreptul la libere pe per. sarcinii

o salariata gravida are dreptul la 2 zile libere pe luna pentru analize medicale? eu nu gasesc niciunde aceasta prevedere. daca este adevarat si are dreptul la aceste 2 zile ce trebuie sa aduca pentru a demonstra ca a facut analizele?
Cel mai recent răspuns: mimi23 , utilizator 10:57, 29 Iunie 2010
Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2007 - 2010 ART.17. - alin
(3) Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide, dispensa pentru consultatii prenatale in limita a maxim 16 ore pe luna, fara a le fi afectate drepturile salariale.
(4) Salariata in cauza este obligata sa prezinte adeverinta medicala privind efectuarea controalelor pentru care s-a invoit.
a se vedea art.15 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu analize sarcina elig elig As vrea sa va intreb daca am dreptul la cele 2 zile si sase ore platite pentru analize sarcina, in cazul in care am lucrat doar 3 saptamani (m-am intors din ... (vezi toată discuția)
Micsorarea timpului de lucru pentru gravide rambela rambela In ce act normatic este specificat ca se poate reduce timpul de lucru pentru gravidele cu risc ? (vezi toată discuția)
Dispensa consultatii prenatale Kitte Kitte Consultatia si ecografia de confirmare a sarcinii se considera consultatii prenatale? Pot folosi din cele 16 ore pe luna pentru a merge la aceste ... (vezi toată discuția)