Ma numesc Ionescu Cosmin. Locuiesc in Sectorul 4, intr-un bloc de garsoniere. Am cumparat o garsoniera in anul 2008. La cumpararea garsonierei, am primit adeverinta standard conform legii 230/2007 de la asociatia de locatari, in care este precizat faptul ca garsoniera nu are datorii la intretinere, si ca sumele datorate pentru serviciile de utilitati publice sunt achitate la zi, adeverinta semnata si parafata.
Intre timp, s-a schimbat conducerea administratiei de locatari. Noua conducere ma obliga sa platesc esalonat suma de 39 lei pe luna, timp de 40 luni, pentru restante ale blocului incepand cu anul 1998, la caldura si apa calda.
Noua conducere refuza sa imi inregistreze o cerere scrisa in care le-am cerut sa revina asupra calculelor sumei de plata, conform adeverintei mentionata mai devreme. Mi s-a comunicat verbal ca daca refuz sa platesc esalonat restantele blocului, voi fi debransat de la caldura. Apa calda nu mai exista in bloc inca dinainte sa fi cumparat eu apartamentul.
De asemenea, mi-a fost comunicat verbal ca decizia platii esalonate a fost luata de conducerea asociatiei de locatari, si ca majoritatea locatarilor au semnat ca sunt de acord, intr-o sedinta a blocului la care eu nu am reusit sa ajung, din cauza serviciului.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face sa remediez problema. Nu sunt de acord sa platesc datorii vechi de peste 10 ani ale blocului, in conditiile in care eu am cumparat garsoniera acum 2 ani, si am fost asigurat ca nu are datorii.
Atunci cand v-ati mutat si ceilalti locatari stiau ce ati stiut si Dv. La fel ca si Dv. ceilalti proprietari sunt la fel de nevinovati. Subliniez, la fel ca si Dv.
Asa ca Dv. trebuie sa impartiti cu ei acelasi necaz, fiind membru in asociatie sau oricum, fiind proprietar in acelasi condominiu.
Da, trebuie sa platiti si Dv. laolalta cu vecinii Dv.
Datorii radet
maria_gorgan
Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o ... (vezi toată discuția)