avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul are dreptul sa-ti distruga imaginea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul are dreptul sa-ti distruga imaginea publica?

Nepoata mea este proprietara unei garsoniere la ultimul nivel intr-un bloc de 10 etaje.
Apartamentul are centrala termica , si toate conductele purtatoare de apa calda ptr fostele calorifere si deservirea baii si bucatariei cu apa calda sunt taiate. Practic orice circuit de apa calda se inchide la etajul 9, iar acolo unde au fost taiate tevile de calorifer sunt montate supape automate ptr reglarea presiunii , tocmai ptr a nu se crea nici un prejudiciu vreunui locatar.
De un an , nepoata este plecata din tara , avand o bursa de studii, platind in avans la intretinere suma de 7 milioane.
Cu toate acestea , administratia a calculat ptr un de zile cheltuieli ptr aceasta garsoniera de aproape 17 milioane lei , in calculul intretinerii incluzandu-se pierderi pe reteaua de apa calda de 2,5-3 metri cubi de apa calda,, 3 metri cubi pierderi pe conductele de apa rece, 25% din cheltuielile ptr caldura ptr o garsoniera de acelasi tip, consumul de energie electrica ptr interfon si ascensor( nu ma refer la service), cheltuieli privind reparatia conductelor de apa calda.

Am vorbit cu administratorul ca nu am procura sa fac contestatiile necesare. Nepoata nu si-a facut mutatie in garsoniera cumparata, ea are adresa de buletin inca din vremea studentiei , la apartamentul unde domiciliez eu, situat in alt cartier.

Ieri cand m-am intors de la serviciu, am gasit somatie de plata lipita pe usa de intrare in bloc, o alta somatie la avizierul propriei noastre asociatii , si a treia somatie pusa pe usa de la intrare.

Pe somatie este trecut doar numele de familie( eu si nepoata avem acelasi nume de familie , fiind fiica fratelui meu decedat), adresa garsonierii , suma datorata.

INTREBARE
Ce masuri legale pot fi luate impotriva acestui administrator, care a adus grave prejudicii imaginii mele publice, lipind somatii de plata pe numele meu , in mod ostentativ , in 3 exemplare?

Si chiar daca, sa spunem, ca scria complet numele fetei, este corecta afiasarea somatiei pe usa, in cu totul alt bloc, inaintea unei scrisori de somatie simpla cu atat mai mult cu cat stia ca fata vine in tara in august?

Intrucat noile coduri de procedura penala si civila nu se aplica inca, nu era normal inainte de a o da in judecata sa fie somata prin scrisoare la domiciliu si anunt in presa?Are dreptul administratorul sa afiseze somatii de plata in mod public pe usa mea inainte de o sentinta judecatoreasca?

Da, este o notificare-somatie, si este foarte corect. Somatia s-a transmis la domiciliul stabil din cate inteleg, acela care figureaza in buletinul nepoatei d-voastra. Este absolut corect. Ce nu este corect este ca nepoata fiind plecata din tara nu trebuia trecuta nici la interfon nici la lift nici curent electric parti comune dar si aici trebuia depusa o hartie inregistrata ca este plecata din data pana in data, etc. etc.
Administratorul actioneaza in calitate de organ executiv al unei asociatii de proprietari. Daca atitudinea acestuia va deranjeaza puteti solicita presedintelui asociatiei sau comitetului executiv sa ia masuri.
Procedura de citare este legal intocmita
Culpa apartine in exclusivitate nepoatei dvs pentru ca la achizitionarea imobilului nu a informat asociatia de proprietari vis-a-vis de situatia urmatoare in care urmeaza sa nu domicilieze in imobil,astefl incat sa nu fie trecuta ca si persoana in calculul cote de intretinere
Totodata,nepoata ,avand in vedere ca a plecat din localitate era normal ca si ruda sa va incheie procura de reprezentare ,astfel incat dvs sa ii puteti sustine si sa ii aparati interesele legitime fata si in raport de asociatia de proprietari
Ce se intampla in situatia nedorita de deficiente la partile comune constructii/
instalatii din imobil?
La noi in asociatie avem multe apartamente nelocuite datorita faptului ca proprietarii au serviciul in alte localitati ,dar exista comunicate la administratie persoane de contact pentru solutionarea situatiilor speciale
Va multumesc ptr raspuns.

Mai sunt 2 aspecte de lamurit.

1) Pe somatie este trecut numele incomplet al fetei .In fapt este trecut doar numele da familie. In acest fel este prejudiciata imaginea mea ca si proprietar si locatar in acel bloc de 20 ani.

2) Este normal sa plateasca pierderi de apa calda , un sfert din caldura ptr incalzirea garsonierii in conditiile in care garsoniera e la ultimul nivel, are centrala termica proprie si toate tevile purtatoare de apa calda au fost scoase din apartament, toate circuitele fiind sigilate la etajul 9?

Precizare:

Nepoata a depus cerere ptr scoaterea de la plata intretinerii , a platit si 7 milioane in avans ptr datoriile care urmau sa apara in viitor.

In momentul de fata figureaza zero persoane la plata intretinerii, datorii de 17 milioane, plateste pierderi de apa rece, apa calda , un sfert din caldura furnizata de radet ptr incalzirea garsonierei desi are centrala termica si tevile purtatoare de agent termic au fost scoase din apartament etc.E normal?

Alte discuții în legătură

Plata perderi apa in retelele de apa comune ale asociatiei de proprietari husseincudop husseincudop De 3 ani sunt proprietarul unei garsoniere situata intr-un bloc mixt de apartamente. Nu am locuit nici o zi in acest apartament din momentul achizitionarii si ... (vezi toată discuția)
Deconectare de la caldura DANIELAmull DANIELAmull Buna ziua, Locuiesc intr-o garsoniera transformata din uscatorie si e singurul ap din bloc care nu are centrala termica proprie. Timp de 4 ani ne-am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Gabriel41 Gabriel41 Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, din Bucuresti. De curând a fost o sedinta cu propietari pentru a se dezbate izolarea termica a blocului, cu primaria, ... (vezi toată discuția)