Nepoata mea este proprietara unei garsoniere la ultimul nivel intr-un bloc de 10 etaje.
Apartamentul are centrala termica , si toate conductele purtatoare de apa calda ptr fostele calorifere si deservirea baii si bucatariei cu apa calda sunt taiate. Practic orice circuit de apa calda se inchide la etajul 9, iar acolo unde au fost taiate tevile de calorifer sunt montate supape automate ptr reglarea presiunii , tocmai ptr a nu se crea nici un prejudiciu vreunui locatar.
De un an , nepoata este plecata din tara , avand o bursa de studii, platind in avans la intretinere suma de 7 milioane.
Cu toate acestea , administratia a calculat ptr un de zile cheltuieli ptr aceasta garsoniera de aproape 17 milioane lei , in calculul intretinerii incluzandu-se pierderi pe reteaua de apa calda de 2,5-3 metri cubi de apa calda,, 3 metri cubi pierderi pe conductele de apa rece, 25% din cheltuielile ptr caldura ptr o garsoniera de acelasi tip, consumul de energie electrica ptr interfon si ascensor( nu ma refer la service), cheltuieli privind reparatia conductelor de apa calda.
Am vorbit cu administratorul ca nu am procura sa fac contestatiile necesare. Nepoata nu si-a facut mutatie in garsoniera cumparata, ea are adresa de buletin inca din vremea studentiei , la apartamentul unde domiciliez eu, situat in alt cartier.
Ieri cand m-am intors de la serviciu, am gasit somatie de plata lipita pe usa de intrare in bloc, o alta somatie la avizierul propriei noastre asociatii , si a treia somatie pusa pe usa de la intrare.
Pe somatie este trecut doar numele de familie( eu si nepoata avem acelasi nume de familie , fiind fiica fratelui meu decedat), adresa garsonierii , suma datorata.
INTREBARE
Ce masuri legale pot fi luate impotriva acestui administrator, care a adus grave prejudicii imaginii mele publice, lipind somatii de plata pe numele meu , in mod ostentativ , in 3 exemplare?
Si chiar daca, sa spunem, ca scria complet numele fetei, este corecta afiasarea somatiei pe usa, in cu totul alt bloc, inaintea unei scrisori de somatie simpla cu atat mai mult cu cat stia ca fata vine in tara in august?
Intrucat noile coduri de procedura penala si civila nu se aplica inca, nu era normal inainte de a o da in judecata sa fie somata prin scrisoare la domiciliu si anunt in presa?Are dreptul administratorul sa afiseze somatii de plata in mod public pe usa mea inainte de o sentinta judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns:
elga50 , moderator
15:24, 17 Mai 2011