avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, din Bucuresti. De curând a fost o sedinta cu propietari pentru a se dezbate izolarea termica a blocului, cu primaria, rezultand ca propietari sa achite 20% din costuri. Discutia a fost si despre înlocuirea conductelor de apa calda si caldura de la subsol, tot cu acest program.
Eu am centrala propie de apartament, iar întrebarile ar fi urmatoarele.
Sunt obligat ca sa particip la înlocuirea conductelor de apa calda si caldura, daca am centrala propie? Care ar temeiul legal pentru aceasta participare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:35, 14 Octombrie 2016
Buna ziua,
Nu uitati ca, desi aveti centrala de apartament, sunteti coproprietar fortat la TOATE partile comune ale imobilului adica inclusiv la tevile de incalzite.
Asa caaaaaaa va trebui sa participati la acea schimbare.
Gabriel41 a scris:

Sunt obligat ca sa particip la înlocuirea conductelor de apa calda si caldura, daca am centrala propie? Care ar temeiul legal pentru aceasta participare?

Pentru intelegerea raspunsului,analizati urmatoarele aspecte
Anterior detinerii centralei termice individuale ati inteles sa beneficiati de alimentarea in sistem centralizat caldura +apa calda?
Conform dispozitii in vigoare imobilul de locuit in comun detine parti individuale=proprietati private=apartamente si parti comune=cale de acces,ghena gunoi,uscatorii,subsol,terasa,etc a caror intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a a asociatiei de proprietari
Aspectul ca dv ati inteles sa renunutati la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic si apa calda ,nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune
HG nr 1588/2007 Art. 32. — (1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de platä a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine Ia cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

(3) Niciun propnietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala proprie - platim cheltuieli reparatii parti comune? matcris matcris Buna ziua, Avem centrala proprie de apartament, la subsolul blocului s au efectuat lucrari de reparatii si inlocuire a conductelor din subsolul bocului precum ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune in cadrul asociatiei de proprietari stelea stelea buna ziua. am debransat apartamentul pe care l detin de la caldura si apa calda. blocul are centrala proprie pe gaz.vrea sa stiu daca sunt obligata sa achit ... (vezi toată discuția)
Contributie la repararea sistemului de incalzire al blocului liviul68 liviul68 Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere, intr-o scara cu un total de 33 apartamente. In anul 2005, printr-un efort financiar mai mult decat considerabil, am ... (vezi toată discuția)