avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributie la repararea sistemului de incalzire al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributie la repararea sistemului de incalzire al blocului

Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere, intr-o scara cu un total de 33 apartamente. In anul 2005, printr-un efort financiar mai mult decat considerabil, am reusit sa ma debransez de la sistemul centralizat de caldura al blocului si mi-am montat centrala termica. In tot acest timp nu am fost nici utilizator al sistemului centralizat de energie termica si nici nu am beneficiat de caldura sau apa calda, cu toate ca in ultimii ani am platit cota aferenta pentru incalzirea spatiilor comune.
Dupa 8 ani de la debransarea mea, in urma unei sedinte cu toti proprietarii s-a hotarat repararea sistemului de incalzire (reparatii ale conductelor si izolatiilor, in subsolul blocului). Ca urmare s-a stabilit ca toti proprietarii sa plateasca un tarif in functie de numarul de camere, in cazul meu 350 lei.
Avand in vedere cele prezentate, considerati ca este corect sa platesc aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:15, 20 August 2013
Da este corect sa platiti, indiferent daca beneficiati sau nu de caldura si apa calda reparatiile pentru partile comune sunt suporate de catre TOTI proprietarii, conform H.G. 1588/2007.
Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decât aceea de
locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca
urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii
apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decât aceea de locuina ori în alte situatii.
Mi se pare ilogic, dar va multumesc de raspuns.
Daca 30 de apartamente aveau centrala si dumneavoastra si inca 2 apartamente nu , atunci era logic sa platiti doar cei 3 sau era ilogic??
In cazul prezentat de catre d-voastra mi se parea logic sa platesc, pentru ca eram beneficiar.
Aspectul ca dvs in 2005, ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic nu constituie temei legal si nu exonereaza de la obligatia parti comune imobil
Parti comune in imobil sunt si de ex liftul,pe care au obligatia sa il achite ca si intretinere inclusiv persoanele care locuiesc la parter

Alte discuții în legătură

Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Parti comune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am urmatoarea speta: locuiesc intr-un ap de 3 camere cu centrala termica, nefiind bransata la caldura si apa calda a blocului. Asociatia a ... (vezi toată discuția)
Debransare raibadi raibadi 1.Anul trecut m-am debransat de la sistemul centralizat de incalzire,mi-am montat o centrala termica,dupa 4-5 luni s-a reparat conducta de incalzire de la ... (vezi toată discuția)