avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debransare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debransare

1.Anul trecut m-am debransat de la sistemul centralizat de incalzire,mi-am montat o centrala termica,dupa 4-5 luni s-a reparat conducta de incalzire de la subsolul blocului si mi se pretinde sa platesc si eu o cota parte din costul reparatiei.
2.Cu circa un an si ceva inainte de a-mi instala centrala termica ,m-am debransat de la apa calda,montandu-mi in acest sens un boiler pe apa rece, pt. a-mi face apa calda ,consumand in acest sens apa rece dublu si consumand curent electric m-ai mult,si bineinteles dupa vre-o 7 luni de la debransare se repara conducta de apa calda si bineinteles mi se solicita sa platesc cheltuieli de reparatie la conducta de apa calda.
INTREBAREA : Este normal daca o persoana nu se foloseste de o utilitate anume sa suporte costurile de reparatie la aceste utilitati,tinandu-se cont in cazul meu ca folosesc si platesc alte utilitati pt a-mi realiza aceste utilitati ?
Astept raspuns si va multumesc anticipat ! adresa mail dan_badistru@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: raibadi , utilizator 11:04, 4 Ianuarie 2013
1-Este temeinica si legala pretentia a sociatieid e proprietari de a va obliga la plata c/v reparatie
Aspectul ca dvs ca act unilateral de vointa ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic nu reprezinta temei legal pentru a fi exonerat de la plata c/v parti comune
2-Este temeinic si legal sa participati la plata c/v parti comune atata timp cat ati inteles sa locuiti in imobil in comun
In cazul meu mai sunt 20(din total de 49) de vecinii care au optat pt. debransare fiecare folosind sursa de incalzire pe gaz sau curent electric.Din punctul meu de vedere mi se pare ca se face un abuz prin faptul sa ti pretinda sa platesti ceva pt. ce nu mai folosesti.
Sa nu mai vorbesc ca vecinii din stanga si dreapta nu mai locuiesc pe timp de iarna ca sa nu plateasca caldura , si mai stau si la etajul 4........restul ......,fiind un motiv intemeiat care m-a determinat sa-mi pun centrala termica.
Sa nu mai spun ca multii dintre noi mai platim si rate la banci pt. aceasta investitie, restul nu , dar noi trebuie sa le platim reparatia la conducta de incalzire.
O intrebare de bun simt : daca mi se strica centrala termica , ceilalti vecini nedrebansati o sa participe financiar la reparatia acesteia ?
Ps. Sunt vecini care efectiv au renuntat la sistemul centralizat de incalzire pt. ca nu au cu ce sa plateasca facturile lunare !!!!!
Ori noi nu am schimbat utilitatea acestor locuinte,folosim alte utilitati pt. incalzire pt. care platim, si vrem sa platim doar atat cat consumam, si costurile pt .intretinerea si reparatia acestor utilitati le suportam personal fiecare.
Cred totusi ca ca aceasta situatie trebuie analizata altfel.
Astept raspuns.
Va salut cu mult respect !
Totusi mai astept si alte raspunsuri ,si de la alti consultantii, (inclusiv de la d-na Ynocentta ), pe care ii salut cu respect !
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
raibadi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderi apa calda/rece la asociatiile de proprietari adina.r adina.r Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si sa-mi comunicati legea si eventual articolul in care se specifica cum se repartizeaza pierderile de apa calda/rece si ... (vezi toată discuția)
Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
Daca se sparge coloana principala de incalzire,cine plateste? iozsi39 iozsi39 am o intrebare:sunt singurul de pe coloana care a ramas racordat la instalatia de incalzire a orasului;daca coloana principala se sparge la un vecin,cine ... (vezi toată discuția)