avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderi apa calda/rece la asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderi apa calda/rece la asociatiile de proprietari

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati si sa-mi comunicati legea si eventual articolul in care se specifica cum se repartizeaza pierderile de apa calda/rece si daca se fac diferentieri in repartizarea acestora la apartamentele cu centrala termica (mai ales la apa calda) sau fara centrala termica.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:15, 6 Iulie 2010
Pentru impartirea pierderilor de apa fiecare asociatie isi face propria procedura.

Aceste pierderi de apa pot fi impartite in functie de:
- cota-parte indiviza sau
- consum sau
- nr. de persoane sau
- o combinatie intre aceste metode.

Pentru apartamentele care au CT aceste pierderi de apa trebuie aplicate numai pentru apa rece. La apa calda nu au de ce contribui deoarece nu consuma acest gen de utilitate.
Exista specificat undeva in lege ca pierderile pt apa calda nu sunt aplicate celor cu CT?
Pierderile/consumurile pt spatii comune sunt repartizate in lista de plata din OMEF nr. 1.969 + anexele pe cota parte indiviza, fara specificare a apartamentelor cu CT sau fara CT.
Modul de repartizare al pierderilor la apa se stabilesc printr-un regulament propriu al asociatiei de proprietari/locatari care poate diferi de la o asociatie la alta.
In lege, din cate cunosc, nu exista o prevedere clara, ca cei care detin centrala termica sunt scutiti de plata pierderilor la apa calda.
Daca ar fi sa luam ad literam prevederile legii orice pierdere a asociatiei se repartizeaza tuturor proprietarilor, in functie de cota parte indiviza.
Pe de alta parte, este absurd sa-l pui la plata pe cel cu centrala termica pentru o pierdere la care nu contribuie.
adina.r a scris:
Exista specificat undeva in lege ca pierderile pt apa calda nu sunt aplicate celor cu CT?

Este ca si cum ati intreba daca sunt pusi la plata liftului sau a iluminatului pe casa scarii, in egala masura cei care au centrala termica de apartament ca si cei care nu au!
Poate se confunda un pic cu reparatia instalatiilor de apa calda si agent termic la care, intradevar, conform legii sunt pusi la plata si cei cu CT de apartament.
Dar in nici un caz nu se poate sa fie pusi la plata apei calde, distribuita prin sistemul public, cei care-si prepara apa calda cu ajutorul centralei de apartament, deoarece sunt debransati si nu consuma apa calda din acea retea.
La caldura se pune problema ca mai trec prin apartament conductele calde care degaja caldura si se mai consuma si pentru incalzirea spatiilor comune.

Totusi, poate este la dv o situatie mai deosebita si, de exemplu, se consuma apa calda de catre femeia de servici care spala scarile sau in alte scopuri comune si-atunci da, ar trebui sa plateasca si cei cu CT de apartament.
daca apar pierderi la o conducta de apa calda la subsol,de ce este pus la plata proprietarul care este plecat din localitate, iar cel prezent ,cu CT nu?
Cel cu CT nu a folosit acea conducta care genereaza pierderi?

Alte discuții în legătură

Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
Plata diferenta apa calda laviniaruth laviniaruth Buna ziua. Am instalata centrala proprie de apartament pt caldura si apa calda menajera. 1. Sunt obligata la plata diferentei de apa calda intrucat eu nu ... (vezi toată discuția)
Debransare de la sistemul centralizat de incalzire cypry75 cypry75 Am o foarte mare rugaminte la voi , spuneti-mi ce este de facut in situatia mea. Vreau sa ma debransez de la caldura deoarece in apartament nu sta nimeni iar ... (vezi toată discuția)