avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata diferenta apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata diferenta apa calda

Buna ziua. Am instalata centrala proprie de apartament pt caldura si apa calda menajera.
1. Sunt obligata la plata diferentei de apa calda intrucat eu nu consum numai apa rece?
2. Platesc diferenta la apa rece.
3. Cum se calculeaza diferentele pe nr. de persoane din apartament sau pe apartamente (toate cu 2 camere)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:20, 21 August 2010
1. Nu
2. Da
3. Diferenta intre valoarea facturii si valoarea consumului declarat sau estimat al locatarilor se imparte dupa cum se hotaraste in asociatie dupa unul din aceste criterii:
- pe cota-parte indiviza;
- pe numar de persoane
- in functie de consum
sau pe o combinatie intre doua sau toate trei criteriile ponderat.
Deci puteti afla despre ultimul punct de la administratorul dv.
Multumesc pt raspuns. La pct 1 exista vreo Lege,Ordin care sa-l prezint administratorului pentru a nu ma mai obliga sa platesc ce nu folosesc?
Numai logica.
In legea 230/2007 si HG 1588/2007, gasiti toate drepturile si obligatiile ce le aveti.
Referitor la repartizarea cheltuielilor, legislatia prevede ca proprietarul plateste ceea ce consuma (apa, gaz, agent termic..) plus o cota din pierderile pe instalatii, pe spatiile comune... Daca dv nu consumati in apartament apa calda nu trebuie sa platiti apa calda. Totusi pot fi cazuri cand se consuma apa calda in comun, de exemplu un robinet la femeia de servici care face curatenie. E doar un exemplu dar poate fi orice alt consum de apa calda comun. Si-atunci vi se repartizeaza si dv o mica parte din aceasta apa calda. Intrebati administratorul daca se foloseste in asociatie apa calda la comun.
Conform legii proprietarilor li se repartizeaza cheltuieli cu reparatia instalatiilor comune (apa calda si rece, gaz, agent termic...) chiar daca sunt debransati de la aceste utilitati. Poate vi s-a repartizat ceva din reparatiile instalatiei comune de apa calda si nu consum de apa calda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa calda/rece la asociatiile de proprietari adina.r adina.r Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si sa-mi comunicati legea si eventual articolul in care se specifica cum se repartizeaza pierderile de apa calda/rece si ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)