avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SPONSORIZARE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SPONSORIZARE

Buna seara tuturor!!!!!!
Imi cer scuze daca nu am pus tilul bine dar nu stiu cum sa ii spun. Problema mea este urmatoarea:
- o cunostinta a mea doreste sa isi faca firma si mi-a spus sa o ajut punind jumatate din suma necesara infiintarii si eventual si la ainceperea activitati.
-In ce conditii poat face asta avind in vedere ca nu doresc sa devin asociata asa cum mi s-a propus dar nici nu doresc sa ramin cu banii dati. Nu intentionez sa o imprumut si sa imi recuperez datoria si gata......doresc sa apar cumva in firma dar nu ca asociat . Cum pot face asta legal?

Va multumresc mult anticipat pentru ajutor!!!!!
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 11:39, 28 Iunie 2007
N-aveti cum. Ori membru fondator si/sau asociat ori angajat . Nu mai exista alta formula intr-o societate cu raspundere limitata. Ati avea urmatoarea varianta : daca doriti sa depuneti banii atat pentru infiintare cat si pentru inceperea activitatii , ramaneti asociat si ulterior , cand veti vrea sa iesiti cesionati partile sociale care va corespund. Ori celeilalte parti ori altcuiva.
Daca faceti doar un contract de imprumut , dobanditi o calitate de tert, nu faceti parte din firma.Trebuie sa va ganditi bine ce varianta alegeti.
Buna seara tuturor!!!!!!
Va multumesc mult pentru raspunsul dv. Problema e cam asa:
1 - Nu stiu ce inseamna "membru fondator" si ce avantaje as putea avea in aceasta situatie. Va rog frumos, daca se poate si aveti un pic de timp sa imi explicati.
2 - asocierea este cu semnul intrebarii deoarece nu am incredere in sensul ca se grabeste foarte tare si nu pune lucrurile la punct cum trebuie.
3 - ca angajata, imi convine dar asta inseamna ca ma poate da afara cind vrea. Sau exista vreo cale prin care sa nu o faca dupa cum viseaza? Eventual un contract pe perioada determinata?

Imi cer mii de scuze ca insist, sint pentru prima data in aceasta situatie si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc din suflet pentru ajutor si pentru timpul pe care mi-l acordati!
Cu tot respectul,
M.
Membru fondator este cel care participa la infiintarea societatii , adica are initiativa. Puteti fi asociat in firma fara sa fiti membru fondator. In ceea ce priveste angajarea si ca v-ar putea da afara , pentru asta ar trebui sa aiba un motiv bine determinat , n-ar putea sa o faca doar asa ca nu -i mai place de dvs. Pentru asta s-a infiintat toata legislatia privind dreptul muncii , cu scopul de a proteja salariatul impotriva unor abuzuri. In ceea ce priveste graba de a infiinta societatea , nu are ce sa greseasca pentru ca exista Registrul Comertului care verifica toata documentatia. Singura problema tot la dvs. ramane sa va hotarati ce vreti. Daca vreti o garantie mai mare ca nu veti suferi pierderi , puteti sa nu va amestecati in firma si sa faceti un contract de imprumut catre persoana care deschide firma si nu catre societate. Puteti sa l faceti la notariat si cu garantii in caz de nereturnare a banilor la termen. Daca doriti sa lucrati efectiv la aceasta noua societate atunci e alta discutie.

Nu trebuie sa va cereti scuze , intrebati orice nelamurire aveti.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2007
hellenburgous, utilizator
Buna ziua tuturor si multumesc din suflet pentru rabdarea si intelegerea de care dati dovada fata de cei ca mine!
In baza sfaturilor dv. extrem de importante ptr. mine, ma gindesc sa adopt varianta cu angajarea si un contract de imprumut la notariat. Ca asociat nu intru deoarece, cind am spus ca nu prezinta ingredere m-am referit la faptul (imi cer scuze ca nu m-am exprimat cum trebuie) ca este cam cheltuitoare si simt eu ca asi putea avea probleme. De aceea adopt celelalte doua variante avind in vedere ca imi este de folos angajarea si totodata pot fi "aproape de ea" sa imi supraveghez mica investitie.
Sper sa nu gresesc in hotarirea luata. Va voi tine la curent.
Va multumesc din tot,tot,tot,tot sufletul!!!!!! :">
Cu placere :)

Alte discuții în legătură

Infiintare firma-cetatean non eu florinhim florinhim Buna ziua, Am un prieten, cetatean ucrainian, care doreste sa infiinteze un SRL in Romania. Puteti sa imi spuneti care sunt actele si costurile necesare ... (vezi toată discuția)
Firma de evidenta primara contabilitate ioanaviviana ioanaviviana Buna ziua, Vreau sa stiu daca-mi pot infiinta o societate care sa aiba in principal obiect de activitate -evidenta primara de contabilitate; -am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl - costuri Borioan Borioan M-am intors de curand din Spania si doresc sa imi deschid o afacere de comert in Ro. M-ar interesa care sunt costurile infiintarii unei societati ... (vezi toată discuția)