avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce se poate face daca o institutie publica refuza sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce se poate face daca o institutie publica refuza sa acorde drepturile cf noii legi a salarizarii?

conform art 8 al legii 330/2009 "Art. 8. - In anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor functiilor de baza si a indemnizatiilor se va face numai pentru acelea care au un nivel mai mic de 705 lei/luna si fara a depasi aceasta valoare.".Institutia publica la care am lucrat eu nu a aplicat acest articol acordandu-mi drepturile tot dupa legea veche in perioada ian 2010-iulie 2010.ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:36, 29 Iunie 2010
va puteti obtine acele drepturi prin actiune in instanta, daca institutia "nu intelege" de bunavoie.
Dar ce se intampla acum dupa taierea de 25%? Eu am 850 lei net iar dupa taiere o sa am net 638 lei !!!!!! Boc a spus ca nici un bugetar nu va ramane cu salariul mai mic de 600 lei. dar ce facem cu art .8 din Legea 330/2009 care stipuleaza ca> In anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor functiilor de baza si a indemnizatiilor se va face numai pentru acelea care au un nivel mai mic de 705 lei/luna si fara a depasi aceasta valoare."

Pam, param.........:O:O Deci, voi primi net 638 lei sau mi se va mari la 705 lei asa cum scrie in lege?

Este o varza in legi, oricum ......Nu mai zic ca ma judec cu angajatorul ca mi-a dat acelasi salariu cand m-am reintors din CIC si chiar daca castig .......... ce castig de fapt? Trebuie sa ii iau iar in judecata sa imi recalculeze cf. art.8 ????? Ori eu am innebunit, ori Boc ! Confirmati-mi va rog ca nu eu sunt nebuna.....:D
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
ContSters134600, utilizator
am inteles ca trebuie sa fac o cerere pentru acordare de drepturi...as dori sa o trimit prin posta...cum sa fac ca sa am o proba in fata instantei ca am indeplinit procedura?
rambler.rose75 a scris:

Dar ce se intampla acum dupa taierea de 25%? Eu am 850 lei net iar dupa taiere o sa am net 638 lei !!!!!! Boc a spus ca nici un bugetar nu va ramane cu salariul mai mic de 600 lei. dar ce facem cu art .8 din Legea 330/2009 care stipuleaza ca> In anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor functiilor de baza si a indemnizatiilor se va face numai pentru acelea care au un nivel mai mic de 705 lei/luna si fara a depasi aceasta valoare."

Pam, param.........:O:O Deci, voi primi net 638 lei sau mi se va mari la 705 lei asa cum scrie in lege?

Este o varza in legi, oricum ......Nu mai zic ca ma judec cu angajatorul ca mi-a dat acelasi salariu cand m-am reintors din CIC si chiar daca castig .......... ce castig de fapt? Trebuie sa ii iau iar in judecata sa imi recalculeze cf. art.8 ????? Ori eu am innebunit, ori Boc ! Confirmati-mi va rog ca nu eu sunt nebuna.....:D

Se pare ca si aceasta prevedere va fi modificata, astfel incat salariul minim sa fie de 600 lei atat pentru bugetari, cat si pentru privati ....
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Salariul minim brut va fi de 600 RON (ceva cam 430 net), asa ca sa nu vedem tot ce poate fi mai rau... Cei 705 brut pentru bugetari vor disparea in neant...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul brut minim garantat pentru functionarii publici antin antin sint functionar public si incadrat cu un salariu de 705 ron brut.daca se aplica reducerea conform legii 118/2010 cu 25% ,este corect ca venitul brut sa scada ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza koranima koranima in baza caror legi se calculeaza salariul de baza in prezent pentru un inspector debutant (in cadrul serviciilor deconcentrate) .. e posibil ca un salariu de ... (vezi toată discuția)
Legea privind scaderea salariilor cu 25% ContSters161789 ContSters161789 Buna ziua,cum se aplica aceasta lege de scadere a salariilor cu 25% la cei care iau in mana net 600 lei,din cate stiu eu nu se umbla aici dar deja m-am trezit ... (vezi toată discuția)