avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.am si eu o intrebare la care as dori un raspuns concret daca e posibil..duc o viata de calvar cu sotul meu,de ceva vreme stau la parintii mei insa ei nu sunt deacord cu divortul pe motiv ca e in joc imajinea lor.eu vreau sa bag divortul si sa ma mut la o prietena,insa aici e o problema.avem un copil impreuna iar eu vreau custodia copilului.daca eu nu am un venit si voi locui cum am spus la prietena mea imi poate afecta cu ceva la custodia copilului? multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:34, 29 Iunie 2010
Minorul se incredinteaza parintelui cu care are legaturi mai puternice si care ii poate oferi conditii de viata si educatie mai bune.
La stabilirea parintelui caruia i se incredinteaza, instanta de judecata are in vedere numai si numai interesul minorului, fara sa tina cont de interesele parintilor, bunicilor sau altor persoane.
De regula, minorul se incredinteaza spre crestere si educare mamei, ca fiind persoana de care acesta are mai multa nevoie in primii ani de viata.
Bineinteles, ideal este ca dvs sa aveti o locuinta si sa aveti asigurate mijloacele de trai.
Av. Mihai Vaduva
buna ziua.
faptul ca nu aveti un domiciliu stabil si nici un loc d emunca, poate fi in dezavantajul dvs.
daca veti reusi sa le explicati parintilor ca este imposibila continuarea relatiei cu sotul dvs., iar acestia va vor acorda sprijinul necesar in ceea ce priveste asigurarea unei locuinte si sprijin financiar pt. copil, veti avea sanse sa obtineti custodia minorului .
in functie de probatoriul administrat in cauza, instanta stabileste caruia dintre parinti i se va incredinta custodia minorului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de divort chrysler_sro chrysler_sro buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata ... (vezi toată discuția)
Custodie copil dragan oana dragan oana buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil mamei artemis28 artemis28 Buna seara!As dori,daca se poate,sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Sunt casatorita de 2 ani si am un copil de 1an jumate.Locuim in orasul natal al sotului.Eu ... (vezi toată discuția)