avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil mamei

Buna seara!As dori,daca se poate,sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Sunt casatorita de 2 ani si am un copil de 1an jumate.Locuim in orasul natal al sotului.Eu acum sunt in concediu pt cresterea copilului,dar locul meu de munca anterior concediului exista.Pot sa ma intorc la acelasi loc de munca.Copilul este foarte bine ingrijit de mine(lucru ce poate fi marturisit de oricine) si este si foarte atasat de mine.Sotul meu il iubeste si el foarte mult,dar nu are rabdare sa stea mai mult de o ora cu el(lucru spus chiar de el cu diferite ocazi).In decursul celor 2 ani de casatorie,familia mea ne-a sustinut cu sume mari de bani,majoritatea bunurilor pe care le-am cumparat fiind dobandite cu aceste sume.Sotul meu nu are nici o locuinta personala (locuim cu chirie),pe cand eu in orasul meu natal,detin casa si terenuri.Intrebarile mele sunt:in urma divortului custodia copilului im revine mie cu siguranta?si daca custodia minorului imi revine mie,pot sa ma mut cu minorul in orasul meu natal(acolo unde imi e familia,prietenii,rudele) chiar daca acesta se afla la 200km si sotul meu nu e deacord cu acest lucru?va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: artemis28 , utilizator 12:57, 21 Februarie 2010
In cadrul divortului custodia copilului va fi acordata de instanta,in functie de pertinenta probelor administrate de parti(acte,martori,ancheta sociala-care va concluziona asupra modului de crestere si educare a minorului si asupra conditiilor morale si materiale ale acestora)
Daca probatoriile administrate de dvs.,vor fi convingatoare,fata de varsta frageda acopilului,acesta ar putea sa va fie incredintat.
Multumesc pt raspuns,dar as dori sa-mi spuneti pot sa ma mut cu minorul in orasul meu natal,dupa divort,daca tatal nu este deacord(desi eu nu consider ca ar avea motive intemeiate)?
va multumesc!
Libera circulatie este garantata prin CUDO,deci nimeni nu va poate orpi sa va stabiliti cu minorul unde doriti.
Raspunsul este da. Copilul va avea domiciliul la parintele caruia i-a fost incredintat. ;)
Multumesc mult pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. suntem căsătoriți din 2018, avem un copil de 2 ... Amy111 Amy111 Buna seara. Suntem căsătoriți din 2018, avem un copil de 2 ani împreună. Bunuri comune nu avem. Domiciliul meu înainte de căsătorie la părinții ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza si cat ma costa divortul bandreea2010 bandreea2010 Buna ziua, Sunt casatorita de 4 ani, am un copil de 1 an si 6 luni. Stam cu chirie, nu ne mai intelegem deloc, avem discutii/ cearta zilnic si am decis sa ... (vezi toată discuția)
Custodia fiului meu de 2 ani alexxat alexxat Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. Doresc sa obtin custodia fiului meu, iar in accelasi timp sotul meu vrea accelasi ... (vezi toată discuția)