avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Doresc sa stiu cum pot renunta copiii la masa succesorala in favoarea mea,sotia supravietuitoare,ce acte imi trebuie,mai adaug ca au trecut 3 ani de la decesul sotului. multumesc
declaratie la notar prin care sa declare ca au ramas straini de succesiune.
certificat de deces, acte de strare civila in original.
Mergeti la notar .Avand in vedere ca au trecut 3 ani de la decesul sotului, se considera ca mostenirea nu a fost acceptata in termen(6 luni de la deces) si pot face declaratii de renuntare.Veti plati 1% impozit la stat din valoarea masei succesorale pt ca nu ati dezbatut mostenirea in termen de 2 ani.
Daca copii sunt minori, nu puteti, dar daca sunt majori - declaratie de renuntare la drepturile succesorale dupa autoare, la Notar, sau in fata instantei de judecata.
Succes.
VA MULTUMESC
VA MULTUMESC,COPII SUNT MAJORI,DAR AM O FATA IN CIPRU CE-AR TREBUI SA-MI TRIMITA DE ACOLO ,CE ACT

Alte discuții în legătură

Succesiune cand unul dintre mostenitori este rezident in japonia Chirila Corina Chirila Corina Buna ziua, sunt vaduva din 21 mai 2019 cand sotul a avut atac de cord. Am doi copii: un baiat ce sta in Cluj si o fata ce este casatorita si cu doi copii, ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters116232 ContSters116232 Buna seara, Mama mea a fost casatorita din 2008 pana anul acesta cu un domn, pana in ziua in care a trecut in nefiinta. Noi suntem trei frati, iar mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)