am fost implicat intr-un accident rutier. eram in localitate , am avut viteza redusa si am fost lovit de o alta masina ce iesea de pe o straduta laterala .persoana de la volan nu era proprietarul masinii, era sub influenta alcoolului(>1%),are asigurare euroins; voi fi despagubit de societatea de asigurare?
nu putem sti dinainte daca veti fi sau nu despagubit. teoria si legea este una dar vad ca in practica este cu totul altceva. daca nu veti fi dspagubit de firma de asigurari atunci prin actiune in pretentii va veti putea recupera paguba de la vinovat.
De unde stiti ca avea alcoolemia peste 1 la mie? Daca s-a emis un pv de catre politie e f.b. Asiguratorul vinovatului v-a trebui sa va deschida dosar de dauna si sa va solutioneze acest dosar. Daca acestia refuza va trebui sa actonati in instanta pe cel vinovat. Va trebui sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe daune auto. Va urez succes!
Daca s-a stabilit vinovatia in sarcina acelei persoane,veti fi despagubit.
Concret,este unul din cazurile de regres prevazute de Legea 136/1995 art.58.Asiguratorul va acorda despagubirea urmand sa recupereze indemnizatia platita de la persoana vinovata.
Chiar daca persoana raspunzatoare de producerea pagubei ar fi condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului,aveti dreptul de a fi despagubit de catre asigurator in temeiul aceleasi legi.
Ce acopera rca
iustinian13
daca cineva are o asigurare de viata si decedeaza in urma unui acident auto, asiguratorul rca va despagubii asiguratorul politei de viata pentru suma ... (vezi toată discuția)