avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordarea ccc pt persoanele aflate in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordarea ccc pt persoanele aflate in somaj

buna tuturor,intrebarea mea este urmatoarea,sunt in somaj pana in luna decembrie 2010 si tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani,ar trebui sa nasc prin februarie 2011 si din cate am putut afla pana acum a-si putea beneficia de ccc numai daca medicul care ma supravegheaza imi acorda concediul medical nu mai mult de 2-3 luni pt risc maternal si din cate am inteles acest concediu medical dat de medic prelungeste perioada de somaj,mentionez ca in acest moment am iminenta de avort pt care urmez deja tratament pana la 7 luni.a-si vrea sa stiu daca este adevarat ceea ce am aflat si unde trebuiesc depuse aceste concedi medicale,sau ce alta alternativa a-si mai avea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:07, 29 Iunie 2010
1. Perioada de somaj se poate prelungi cu unul sau mai multe concedii medicale.
2. Certificatele medicale le duceti la AJOFM care le calculeaza si le plateste.
3. In somaj fiindputeti intra si in concediu de maternitate si in CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficez de indemnizatia de crestere a copilului? tutulyna tutulyna sunt in somaj pana in luna februarie.in luna septembrie am intrerupt somajul pt 12 zile deoarece am plecat din tara.la intoarcere am aflat ca sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Daca pot obtine indemnizatia pt copil ca somer danaiuby danaiuby nu stiu cum sa incep e cam greu cazul:sunt in somaj din 31.10.2009 pana in 31.07.2010 adica 9 luni. sunt insarcinata in 2 luni si ar trebui sa nasc c-am prin ... (vezi toată discuția)
Somajul si ccc marianabrt marianabrt la ultima intrebarea pusa aici asi dori sa adaug urmatoarea completare:cate concedi medicale am dreptul sa depun la somaj pentru a fi in legalitate si a putea ... (vezi toată discuția)