la ultima intrebarea pusa aici asi dori sa adaug urmatoarea completare:cate concedi medicale am dreptul sa depun la somaj pentru a fi in legalitate si a putea beneficia de ccc,si daca in situatia mea am dreptul de prenatal de la 7luni?mentionez ca sunt in somaj din 01dec2009 si termin pe 01dec2010,iar din 25aug2010 sunt in comncediul medical eliberat de medicul ce supravegheaza sarcina fiind diagnosticata cu ininenta de avort siplacenta preavia inca de la inceputul sarcini,urmez tratament pana la 7luni si acum sunt in a-5-a luna de sarcina,cu recomandare de repausla pat si tratament permanent,multumiri
1. Nu exista o limita a concediilor medicale in perioada de somaj. Dvs. duceti certificatele medicale la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
2. OUG 158/2005 spune:
Art. 24 - (1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
3. Impreuna cu medicul ce supravegheaza sarcina stabiliti cand veti intra in concediu de maternitate.
4. Dupa concediul de maternitate veti intra in CCC pana la 2 ani. Pentru asta veti face o cerere la Agentia de Somaj.
5. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestor concedii.