avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

AS DORI O INFORMATIE.TATAL MEU A DECEDAT ACU 3 ANI.AVEA IN PROPRIETATE 2 IMOBILE.UN PARTAMENT UNDE AVEA DOMICILIUL SI O CASA CU TEREN IN LOCALITATEA NATALA.PENTRU MOSTENIRE SUNTEM 2 FRATI SI MAMA.MAMA NU DORESTE NIMIC DIN RESPECTIVELE PROPRIETATI.EU CU FRATELE AM CAZUT DE ACORD CA FIECARE SA ISI IA CATE UN IMOBIL.PE MINE MA INTERESEAZA CE ACTE AM NEVOIE PENTRU A DESCHIDE SUCCESIUNEA SI CAM CAT TIMP DUREAZA PANA SUNT GATA ACTELE IN ORIGINAL(CU APROXIMATIE).DESCHIDEREA SUCCESIUNII TREBUIE SA O FAC PERSONAL SAU POT SA INPUTERNICESC PE CINEVA PT CA EU NU MA AFLU IN TARA.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:34, 29 Iunie 2010
Puteti mandata pe cineva, prin procura speciala.
Dezbateti succesiunea si incheiati un partaj voluntar la notar.
Pt ca au trecut 3 ani de la decesul tatalui veti plati 1% impozit la stat din valoarea masei partajabile.
NU MI-ATI SPUS ACTELE NECESARE SI TIMPUL APROXIMATIV
actele de proprietate pt cele 2 proprietati, certificat de nastere, casatorie, CI- mama, certificat nastere , CI -copii, certificat deces defunct.
Va comunica notarul exact de acte aveti nevoie.
daca aceste imobile au fost dobandite de catre parintii dvs ca bunuri comune in timpul casatoriei, mama dvs va avea oricum o cota parte din acestea.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
ContSters97658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie body2009 body2009 AS DORI O INFORMATIE.TATAL MEU A DECEDAT ACU 3 ANI.AVEA IN PROPRIETATE 2 IMOBILE.UN PARTAMENT UNDE AVEA DOMICILIUL SI O CASA CU TEREN IN LOCALITATEA ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Pantilie Nina Pantilie Nina Tata a decedat in 2004 luna decembrie, mama decedata in septembrie 2009 nu a fost facuta taxa de succesiune dupa tata.Suntem 3 frati. Fratele nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune , si ce acte trebuiesc ? Dumitra471207 Dumitra471207 Santem , 2 fratii, mostenitori dupa parintii decedati , eu vrea sa fac succesiunea, iar fratele meu nu vrea !Cum procedez an aceasta situatie , se poate face ... (vezi toată discuția)