avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... documentatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

documentatie

AS DORI O INFORMATIE.TATAL MEU A DECEDAT ACU 3 ANI.AVEA IN PROPRIETATE 2 IMOBILE.UN PARTAMENT UNDE AVEA DOMICILIUL SI O CASA CU TEREN IN LOCALITATEA NATALA.PENTRU MOSTENIRE SUNTEM 2 FRATI SI MAMA.MAMA NU DORESTE NIMIC DIN RESPECTIVELE PROPRIETATI.EU CU FRATELE AM CAZUT DE ACORD CA FIECARE SA ISI IA CATE UN IMOBIL.PE MINE MA INTERESA UNDE VOI FACE CEREREA DE MOSTENIRE.LA ULTIMUL DOMICILIU?CE ACTE TREBUIESC DUSE LA NOTAR.DIN CATE STIU NOTARUL VA FACE UN CERTIFICAT DE MOSTENIRE PENTRU FIECARE.PENTRU A AVEA CERTIFICAT DE PROPRIETAR CE TREBUIE SA FAC SAU CEL DE MOSTENIRE ARE ROL SI DE CELALALT?AM AUZIT CA TREBUIESC SA AI SI UN CERTIFICAT DE SARCINI,O CARTE FUNCIARA(SAU EXTRAS) SI UN CERTIFICAT DE CADASTRU.TREBUIE SA LE AM?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:59, 16 Aprilie 2010
In primul rand... sa incepem cu inceputul.
Adunati toate actele de proprietate ale celor doua imobile si luati legatura cu un notar public pentru a va incheia un certificat de mostenitor (in cuprinsul carui va cuprinde toate bunurile, atat mobile, cat si imobile - adica apartamentul si terenul cu casa). Deoarece spuneti ca v-ati inteles cu mama si fratele dvs. asupra unui eventual partaj, notarul are posibilitatea sa cuprinda la finalul certificatului de mostenitor si partajul asupra bunurilor, in care va mentiona ce lot primeste fiecare mostenitor.
Ulterior, luati legatura cu o persoana fizica sau juridica pentru a va intocmi documentatia cadastrala pentru cele doua imobile in parte, documentatie necesara inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara pentru fiecare lot in parte (apartamentul, respectiv suprafata de teren impreuna cu casa edificata pe acesta).
Succes!
O zi buna, P. Tudor.
buna ziua.
cel mai simplu promovati o actiune in instanta, si depuneti o tranzactie la primul termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune body2009 body2009 AS DORI O INFORMATIE.TATAL MEU A DECEDAT ACU 3 ANI.AVEA IN PROPRIETATE 2 IMOBILE.UN PARTAMENT UNDE AVEA DOMICILIUL SI O CASA CU TEREN IN LOCALITATEA ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)