avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen de prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

termen de prescriere

Buna ziua,
As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in cat timp se prescrie,si in momentul prescrierei ce pasi trebuiesc urmati pentru a finaliza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 29 Iunie 2010
daca sa pornit executarea silita si sa oprit din varii motive, da, puteti cere executorului un proces verbal prin care invocati prescriptia.. daca in termenul de 3 ani sa pornit executarea si apoi sa intrerupt, sa stiti ca se reia calculul celor 3 ani de la data intreruperii executarii
executarea silita poate fi intrerupta fara sa fiu informat,si care ar putea fi motivele care duc la intreruperea executarii?
creditorul nu a staruit in executarea silita, nu s-au gasit bunuri care sa fie executate silit sau bani in conturi bancare.. samd
sorin85 a scris:

executarea silita poate fi intrerupta fara sa fiu informat,si care ar putea fi motivele care duc la intreruperea executarii?


Potrivit art.405 ind.2 C.proc.civ., cursul prescriptiei dreptului de a cere executarea silita se intrerupe:
a) pe data indeplinirii de catre debitor, inainte de inceperea executarii silite sau in cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii, in orice alt mod, a datoriei;
b) pe data depunerii cererii de executare, insotita de titlul executoriu, chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent;
c) pe data trimiterii spre executare a titlului executoriu, in conditiile art. 453 alin. 2;
d) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare;
e) pe data depunerii cererii de reluare a executarii, in conditiile art. 371 ind.6 alin. 1;
f) in alte cazuri prevazute de lege.
Dupa intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
Prescriptia nu este intrerupta daca cererea de executare a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita.intrerupere ,suspendare curs prescriptie vas1955 vas1955 Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)