avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acordul SGG-ului pentru denumirea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acordul SGG-ului pentru denumirea unui ONG

Doresc sa infintez alaturi de alte 2 persoane o Asociatie non-profit. Am foacut toata documentatia, am rezervarea de nume precum si contractul de comodat si declaratia proprietarului unde ong-ul va avea sediul. Conform legii nr.34 din 8 martie 2010 trebuie sa solicit acordul Secretariatului General al Guvernului României pentru a utiliza sintagma de „România” în denumirea ONG-ului. Unde depun cererea pentru obtinerea acordului SGG si daca stiti in ce perioada trebuie sa imi raspunda. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
ContSters98245, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 14:42, 7 Iulie 2011
cererea se depune la registrul comertului care o inainteaza catre Secretariatul General al Guvernului in 24 de ore de la inregistrare.
Raspunsul vi se va comunica in termen de 10 zile de la data solicitarii.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Andreea Tudor, Avocat
Exista un model de cerere sau cei de la Registrul Comertului au tipizate?
andreea.tudor a scris:

cererea se depune la registrul comertului

Are legatura Registrul Comertului cu ONG-urile? Imi pare ciudata chestia asta.
Am fost astazi la Guvern. Cererile se depun la Registratura SGG-ului din interiorul Palatului Victoria (intrare dinspre Str. Paris) si dosarul contine o cerere redactata de dvs, copie dupa disponibilitatea de nume, actul constitutiv si statutul doar semnate de membrii fondatori fara a fii nevoie de autentificare precum și orice alte documente considerati necesar.
Sunt si eu interesat de subiect.
Daca se poate sa-mi spuneti ce motive ati invocat la solicitarea acordului si daca cererea a fost admisa.

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie care sa contina termenul "romania" sau "romana" Oanamares Oanamares Buna ziua, vreau sa infiintez o Asociatie care sa contina in denumire termenul de \\"Romana\\" sau \\"Romania\\". In cazul fundatiilor se poate realiza asta ... (vezi toată discuția)
Denumire ong LifeRider LifeRider O asociatie non-profit are in denumire termenul \"român\", fara aprobare de la SGG, pentru ca fondatorii nu cunosteau necesitatea acestui demers si ... (vezi toată discuția)
Denumire asociatie non profit lucas_arty lucas_arty Buna seara As dori sa stiu daca inluderea in denumirea unui ONG a unor cuvinte ce fac referire la \"romania\", \"romana\", \"romanesc\", este conditionata de ... (vezi toată discuția)