avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ASOCIATIE care sa contina termenul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ASOCIATIE care sa contina termenul "Romania" sau "Romana"

Buna ziua,
vreau sa infiintez o Asociatie care sa contina in denumire termenul de "Romana" sau "Romania".
In cazul fundatiilor se poate realiza asta fara probleme, dar in cazul Asociatiilor, dupa dovada disponibilitatii de nume, eliberata de MJ, mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere catre Secretariatul de stat al Guvernului, in baza OG26/2000.
Alte detalii nu am primit. Studiind temeinic OG nu am regasit problema asta nicaieri.
Va rog, ajutati-ma cu sugesti. In baza carui art pot solicita Secretariatului Guvernului aprobarea introducerii termenului "Romana" in cuprinsul denumirii Asociatiei?
Cel mai recent răspuns: Oanamares , utilizator 14:42, 9 Noiembrie 2012
Cererea se depune la Registratura SGG-ului din interiorul Palatului Victoria (intrare dinspre Str. Paris) si dosarul contine o cerere redactata de dumneavoastra, copie dupa disponibilitatea de nume, actul constitutiv si statutul doar semnate de membrii fondatori fara a fii nevoie de autentificare precum și orice alte documente considerati necesar.

Raspunsul vine de obicei in 20 de zile.

Textul va fi dupa modelul: Domnule Secretar General,

Subsemnatii solicitam acordul Secretariatului General al Guvernului pentru folosirea termenului „România” în denumirea Asociatiei ............................... în conformitate cu prevederile legii 34/2010.

Rugam transmiterea raspunsului la domiciliul persoanei imputernicite pentru realizarea procedurilor de infintare a asociatiei: Nume ......, adresa: Localitatea......, Str..............

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul sgg-ului pentru denumirea unui ong ContSters98245 ContSters98245 Doresc sa infintez alaturi de alte 2 persoane o Asociatie non-profit. Am foacut toata documentatia, am rezervarea de nume precum si contractul de comodat si ... (vezi toată discuția)
Procedura de obtinere a acordului sgg Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Imi poate spune cineva care este procedura de obtinere a acordului Secretariatului General al Guvernului pt denumirea unei asociatii care contine ... (vezi toată discuția)
Denumire asociaþie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, Pentru noua denumire a unui ONG avem nevoie de acordul SGG. . Am gasit criteriile in baza carora SGG da acordul pentru utilizarea cuvintelor ... (vezi toată discuția)